Kunt u niet direct vinden wat u zoekt? Bel ons gerust, we helpen u graag. 0341-552405 De Boekverkoopers
EAN:  9789028452336
Publicatiedatum:   17-11-2022
Uitvoering:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  192

  Bestelbaar

'Aangenaam, leuk, brutaal en zeer goed geschreven.' Mario Vargas Llosa.

Genomineerd voor de European Union Prize for Literature.

Luis, een Spaanse journalist die zijn werk én zijn huwelijk beu is, gaat naar Austin in Texas om een conferentie bij te wonen. De reis is een alibi om Camila te ontmoeten, een Mexicaanse architecte met wie hij een affaire heeft - het enige wat hem nog op de been houdt in het leven. Maar net voor zijn vertrek stuurt ze hem een bericht: 'Laten we er een punt achter zetten, laten we de herinnering bewaren.'

Ontroostbaar en niet wetend wat te doen in Austin vlucht Luis naar een universiteitsarchief, waar hij bij toeval stuit op brieven van William Faulkner aan zijn geliefde Meta Carpenter. Het lezen van deze correspondentie helpt hem zijn liefdesaffaire te reconstrueren en na te denken over zijn saaie huwelijk. Maar ook om zich af te vragen hoe hij elke dag de moeite waard kan maken.

Wat willen we van het leven? Perfecte dagen is een ontroerend en soms confronterend antwoord op deze vraag - over geluk, de koorts van verliefdheid en de onvermijdelijke sleur van een langdurige relatie. Jacobo Bergareche geeft dit verhaal van de liefde een meesterlijke draai, waarvan je nog dagenlang duizelt.

Perfecte dagen is genomineerd voor de European Union Prize for Literature en stond in diverse Spaanse media op het lijstje met Beste boeken van het jaar 2021.

De pers over Perfecte dagen:
'Zeer origineel.' El Confidencial

'Een rigoureuze aanpak van de onbeantwoorde liefde.' El Razón

De Spaanse schrijver Jacobo Bergareche (1976) combineert het schrijverschap met zijn werk als producer en scenarist voor televisieseries. Vier jaar lang woonde hij in Austin, Texas, waar hij de privécorrespondentie van verschillende schrijvers - zoals William Faulkner - in het Harry Ransom Center onderzocht. Perfecte dagen is een van de vruchten van dat onderzoek.

  EAN: 9789028452336
  Auteur: 
  Uitgever: Park Uitgevers
  Vertaler:  Nadia Ramer
  Publicatiedatum:   17-11-2022
  Uitvoering: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 209 mm
  Breedte: 135 mm
  Dikte: 14 mm
  Gewicht: 247 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 192