You can't buy happiness, but you can buy local and that's kind of the same thing.
EAN:  9789028451445
Publicatiedatum:   31-08-2022
Uitvoering:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  160

  Bestelbaar

Shortlist-auteur Booker International Prize. 'Fernanda Melchor is een ongelooflijke getalenteerde schrijver.' The New York Times

Fernanda Melchor laat zien dat ze de internationale aandacht die volgde op haar Booker International-nominatie voor haar vorige roman Orkaanseizoen dubbel en dwars waard is. Ze schetst een grimmig portret van een samenleving, die uit haar voegen is geraakt door ongelijkheid, geweld en racisme.

Polo heeft er een zootje van gemaakt. Hij is van school getrapt en werkt nu als tuinman in het luxueuze wooncomplex Paradais. Polo wil alleen maar weg, of alles vergeten. Tijdens een feestje in Paradais ontmoet hij leeftijdgenoot Franco, die bij zijn opa en oma logeert en een oogje heeft op sexy buurvrouw Marian.

Vanaf dat moment zien de twee jongens elkaar elke avond op een steiger die uit het zicht ligt. Daar bezatten ze zich met de drank die Polo met Franco's geld koopt, en gaan ze steeds meer op in Franco's fantasieën over de buurvrouw. Maar dan besluit Franco dat fantaseren niet genoeg is en komt hij aanzetten met het pistool van zijn opa. En Polo moet hem helpen.

'Een verontrustende en verleidelijke roman' The New York Times

'Ademloos lees je door, maar eigenlijk wil je helemaal niet weten wat er gebeurt.' ***** NRC over Orkaanseizoen

Fernanda Melchors verontrustende nieuwe roman Paradais roept het epische gedicht Paradaise lost van Milton op, maar biedt geen engelen, alleen duivels van verschillende variëteit aan weerszijden van de poorten. (...) Melchor is een ongelooflijk getalenteerde schrijver. (...) Melchors Miltoniaanse talent doordrenkt 'kwaad' met psychologische complexiteit. (...) Het visuele effect [van een ononderbroken muur van tekst] is ontmoedigend en zou misschien onaangenaam zijn als de roman niet zo verleidelijk was.

Fernanda Melchor (Mexico, 1982) gold al enkele jaren als een van dé grote Latijns-Amerikaanse talenten, toen ze in 2020 op de shortlist kwam voor de Booker International Prize. Die nominatie, voor haar roman Orkaanseizoen, zette haar internationaal op de kaart.

  EAN: 9789028451445
  Auteur: 
  Uitgever: Park Uitgevers
  Vertaler:  Lisa Thunnissen
  Publicatiedatum:   31-08-2022
  Uitvoering: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 137 mm
  Breedte: 209 mm
  Dikte: 14 mm
  Gewicht: 217 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 160