Kunt u niet direct vinden wat u zoekt? Bel ons gerust, we helpen u graag. 0341-552405 De Boekverkoopers

Oorlog en oorlog


Nederlands | 26-01-2022 | 336 pages

9789028451377

Paperback / softback


  Lees hier de eerste pagina``s....

€ 28,50

  Toevoegen aan winkelwagen
 De Boekverkoopers

   Bestelbaar
Tekst achterflap

'Een vintage Krasznahorkai' ***** Michel Krielaars in NRC Handelsblad.

De wat wereldvreemde Gyorgy Korin werkt bij een archief in een Hongaars provinciestadje. Op een dag vindt hij daar een merkwaardig manuscript. Het is onduidelijk wie het geschreven heeft en wanneer. Het vertelt het verhaal van vier mannen, die in de verschillende hoofdstukken, zonder chronologie of logica, in steeds andere periodes van de wereldgeschiedenis opduiken - van de Bronstijd op Minoïsch Kreta tot de Romeinse provincie Britannia, in Gibraltar ten tijde van Columbus - voortdurend op de vlucht voor oorlog en verwoesting.

Korin raakt gefascineerd door de teksten en besluit ermee naar het 'middelpunt van de wereld' te reizen, New York, waar hij als afsluiting van zijn leven de tekst aan de eeuwigheid wil toevertrouwen door hem op het internet te zetten. Als hij klaar is met zijn werk en het hele manuscript op internet staat, reist hij af naar Schaffhausen in Zwitserland, waar zich in een museum een kunstwerk bevindt waarvoor hij een bijzondere liefde heeft opgevat. Daar eindigt het verhaal op een manier die iedereen die erbij is, en ook de lezer, zal ontroeren.

Oorlog en oorlog is een dwaaltocht, waarbij de lezer wordt voortgedreven door de dwingende stem van Korin. Huiveringwekkend, komisch en onverbiddelijk.

'Even knap geschreven als het is vertaald door Mari Alföldy.' Het Parool

'Elke samenvatting doet het uiterst eigenzinnige oeuvre van Krasznahorkai tekort.' De Groene Amsterdammer

Biografie

László Krasznahorkai (1954) debuteerde in 1985 met Satanstango, een roman die inmiddels wereldwijd bekend is, mede dankzij de verfilming door Béla Tarr, in 2012 bij Wereldbibliotheek in vertaling verschenen. In 2016 verscheen bij Wereldbibliotheek De melancholie van het verzet, in 2019 gevolgd door het in de literaire pers bejubelde Baron Wenckheim keert terug. Oorlog en oorlog verscheen bij ons in 2022 en werd onderscheiden met de International Booker Prize.

Details

ISBN :9789028451377
Auteur: 
Uitgever :Park Uitgevers
Vertaler : Mari Alfoldy
Publicatiedatum :  26-01-2022
Uitvoering :Paperback / softback
Taal :Nederlands
Hoogte :210 mm
Breedte :134 mm
Dikte :28 mm
Gewicht :426 gr
Voorraad : Bestelbaar
Aantal bladzijden :336