You can't buy happiness, but you can buy local and that's kind of the same thing.
EAN:  9789028451193
Publicatiedatum:   03-08-2021
Uitvoering:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  272

  Bestelbaar

Het is december 2013 wanneer orkaan Xaver over de Noordzee raast. Op de Britse eilanden valt het even stil. Iedereen wacht tot het buiten weer veilig is. Zo ook de Schotse geoloog Margaret Ross, die voor een congres naar Denemarken moet.

Margaret is een van de weinigen in haar vakgebied die zich niet hebben laten verleiden door het grote geld van de olie-industrie. Ze heeft er haar levenswerk van gemaakt om Doggerland in kaart te brengen, een groot gebied midden in de Noordzee dat ooit continent en eiland met elkaar verbond. Tot het achtduizend jaar geleden na een aardverschuiving, de Storegga Slide, door een enorme tsunami verzwolgen werd. Het heeft haar doen beseffen hoe machtig de natuur is, en hoe kwetsbaar en fragiel de mens.

Door een speling van het lot ontmoet ze Marc weer, de man met wie ze ooit lief en leed deelde. Hij is als petroloog verantwoordelijk voor boortorens die op de Noordzee het zwarte goud naar boven halen. Voor hem staat de natuur ten dienste van de mens en hoeft ze enkel te worden getemd.

Storegga is een verhaal over krachten op menselijke en immense schaal. De ene drijft oude geliefden naar elkaar toe, de andere brengt de aardbodem in beweging, om nog maar te zwijgen van de vernietigende kracht van de natuur.

De Franse schrijfster Elisabeth Filhol (1965) schreef eerder twee romans. Storegga is de eerste die in het Nederlands werd vertaald.

  EAN: 9789028451193
  Auteur: 
  Uitgever: Wereldbibliotheek
  Vertaler:  Eva Wissenburg
  Publicatiedatum:   03-08-2021
  Uitvoering: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 135 mm
  Breedte: 209 mm
  Dikte: 24 mm
  Gewicht: 353 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 272