Kunt u niet direct vinden wat u zoekt? Bel ons gerust, we helpen u graag. 0341-552405 De Boekverkoopers

Bomen en bossen


Nederlands | 28-11-2023 | 328 pages

9789026365430

Hardback


  Lees hier de eerste pagina``s....

€ 24,99

  Toevoegen aan winkelwagen
 De Boekverkoopers

   Bestelbaar
Korte beschrijving/Annotatie

Een rijkgeïllustreerde ode aan bomen en bossen en een stevig pleidooi voor ene groene, gezonde aarde. Lemaire zet een scherpe analyse van deze tijd neer. In 2021 won hij de Groeneveldprijs.

Tekst achterflap

Ton Lemaire, die al veelvuldig schreef over natuur en landschap, verkent in Bomen en bossen de rijke wereld van het geboomte. Hij is een inspirerende gids op zowel botanische, geografische alsook cultuurhistorische wandelingen. Zijn mooi geïllustreerde boek is een uitvoerige ode aan boom en bos, in een periode waarin we ons weer realiseren dat er zonder het luisterrijke gezelschap van bomen voor de mensheid geen leefbare toekomst op aarde mogelijk is.

Bomen en bossen sluit aan bij de groeiende belangstelling voor geboomte: het besef dat bomen essentieel zijn in de vergroening van onze wereld lijkt steeds meer door te dringen. Oude en opvallende bomen worden beschermd, de grote ontbossingen overal ter wereld vinden we zorgwekkend en we zijn geschokt door de enorme bosbranden. We beseffen steeds meer hoe belangrijk bos en bomen zijn voor de opslag van CO2, voor het klimaat en om erosie en verwoestijning tegen te gaan. Bovendien kunnen we genieten van de schoonheid van een boom en van de schaduw en de frisse lucht van een bos.

Recensie/Quote

'Eigenlijk had Ton Lemaire allang de P.C. Hooftprijs moeten krijgen.'

Biografie

Ton Lemaire (1941) is antropoloog en filosoof. In 1970 verscheen Filosofie van het landschap, in de jaren daarna volgden vele boeken, onder meer Op de vleugels van de ziel, De val van Prometheus, Onder dieren en Met lichte tred. In oktober 2021 werd aan Lemaire de Groeneveldprijs toegekend vanwege zijn inzet voor het debat over natuur en landschap in Nederland.

Details

ISBN :9789026365430
Auteur: 
Uitgever :Ambo/Anthos B.V.
Publicatiedatum :  28-11-2023
Uitvoering :Hardback
Taal :Nederlands
Hoogte :220 mm
Breedte :147 mm
Dikte :32 mm
Gewicht :506 gr
Voorraad : Bestelbaar
Aantal bladzijden :328