Kunt u niet direct vinden wat u zoekt? Bel ons gerust, we helpen u graag. 0341-552405 De Boekverkoopers

Van wie ze waren


Nederlands | 09-04-2024 | 400 pagina's

9789026364884

Paperback / softback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 24,99


 De Boekverkoopers

   Bestelbaar
Korte beschrijving/Annotatie

Gebaseerd op een waargebeurd verhaal. Irène zoekt 70 jaar na de Tweede Wereldoorlog naar de eigenaren en nabestaanden van de in de kampen achtergebleven spullen. Voor lezers van Haar naam was Sarah.

Tekst achterflap

De winnaar van de Boekhandelsprijs van Frankrijk.

Bijna zeventig jaar na de Tweede Wereldoorlog krijgt de Française Irène de opdracht om de duizenden voorwerpen die in de bevrijde kampen gevonden zijn, terug te geven aan de eigenaren of hun nabestaanden. De spullen lagen al die tijd opgeslagen in het archief van het documentatiecentrum waar ze werkt. Maar waar moet ze beginnen? Ze kiest een oude pop, een medaillon en een geborduurde zakdoek... Elk voorwerp met een eigen verhaal.

Tijdens haar onderzoek stuit Irène op de mysteries van het centrum en van haar eigen historie. Blijft het alleen bij geschiedenis of blijken de schimmen uit het verleden toch veel levendiger dan gedacht?

In haar zoektocht neemt Nohant je mee van Warschau naar Parijs en Berlijn, via Thessaloniki naar Argentinië, en zie je de mensheid op haar slechtst, maar ook op haar best. Van wie ze waren is een verwoestend mooie roman over ons verleden en de kracht van hoop.

Biografie

Gaëlle Nohant heeft al meerdere historische romans geschreven, die steevast bekroond worden met literaire prijzen. Nohant verschijnt met Van wie ze waren voor het eerst in het Nederlands. Dit jaar won ze met Van wie ze waren de belangrijke Grand Prix RTL-Lire Magazine littéraire 2023.

Details

EAN :9789026364884
Auteur: 
Uitgever :Ambo/Anthos B.V.
Publicatie datum :  09-04-2024
Uitvoering :Paperback / softback
Taal/Talen : Nederlands
Hoogte :216 mm
Breedte :138 mm
Dikte :34 mm
Gewicht :493 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :400