Kunt u niet direct vinden wat u zoekt? Bel ons gerust, we helpen u graag. 0341-552405 De Boekverkoopers

De diplomate


Nederlands | 14-09-2023 | 208 pagina's

9789026364532

Paperback / softback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 22,99


 De Boekverkoopers

   Bestelbaar
Korte beschrijving/Annotatie

Plotgedreven, actuele roman over een diplomate die heen en weer geslingerd wordt tussen haar plicht en haar hart, voor lezers van Juli Zeh en iedereen die genoten heeft van The diplomat en Homeland.

Tekst achterflap

Friederike Andermann, Fred voor bekenden, is gepokt en gemazeld in de gesloten wereld van de diplomatie. Maar wanneer zij als ambassadeur in Montevideo de ernst van de verdwijning van een Duitse jonge vrouw onderschat, moet ze terug naar Duitsland.

Na twee jaar wordt ze eindelijk weer uitgezonden, ditmaal naar het tumultueuze Istanbul. Werk en privé raken verstrikt door de problemen die Baris, een jonge Duitse Koerd, en David, een Duitse journalist, met de Turkse autoriteiten hebben. Beide situaties lopen uit de hand, en Fred wordt heen en weer geslingerd tussen grote persoonlijke betrokkenheid en i tense eenzaamheid. Tot het uiterste gedreven stuit ze op de grenzen van wat er van haar als diplomate verlangd wordt en wat haar hart haar ingeeft…

In De diplomate neemt Lucy Fricke de lezer mee naar de intrigerende wereld van de diplomatie, naar het spanningsveld tussen de regels van het spel en de stem van het hart.

Recensie/Quote

‘Fricke overtuigt met geweldige dialogen en uitgewerkte en levensechte personages. Het verteltalent spat ervan af.’ "De roman toont doorlopend het verteltalent van Lucy Fricke, die zelf enkele maanden in Istanbul woonde. De bestsellerauteur overtuigt met beknopte dialogen en puntige personages."

Biografie

Lucy Fricke (Hamburg, 1974) studeerde aan het Deutsches Literaturinstitut Leipzig. Haar debuutroman verscheen in 2007, waarna ze verschillende succesvolle romans publiceerde. In 2010 richtte ze het lezersfestival ham.lit op. Daarnaast was ze jurylid voor diverse literaire prijzen en medeoprichter van PEN Berlin. De diplomate is haar eerste roman die in Nederlandse vertaling verschijnt.

Details

EAN :9789026364532
Auteur: 
Uitgever :Ambo/Anthos B.V.
Publicatie datum :  14-09-2023
Uitvoering :Paperback / softback
common.Language :Nederlands
Hoogte :214 mm
Breedte :136 mm
Dikte :19 mm
Gewicht :286 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :208