Kunt u niet direct vinden wat u zoekt? Bel ons gerust, we helpen u graag. 0341-552405 De Boekverkoopers
ISBN:  9789026364532
Publicatiedatum:   14-09-2023
Uitvoering:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  208

  Bestelbaar

Plotgedreven, actuele roman over een diplomate die heen en weer geslingerd wordt tussen haar plicht en haar hart, voor lezers van Juli Zeh en iedereen die genoten heeft van The diplomat en Homeland.

Friederike Andermann, Fred voor bekenden, is gepokt en gemazeld in de gesloten wereld van de diplomatie. Maar wanneer zij als ambassadeur in Montevideo de ernst van de verdwijning van een Duitse jonge vrouw onderschat, moet ze terug naar Duitsland.

Na twee jaar wordt ze eindelijk weer uitgezonden, ditmaal naar het tumultueuze Istanbul. Werk en privé raken verstrikt door de problemen die Baris, een jonge Duitse Koerd, en David, een Duitse journalist, met de Turkse autoriteiten hebben. Beide situaties lopen uit de hand, en Fred wordt heen en weer geslingerd tussen grote persoonlijke betrokkenheid en i tense eenzaamheid. Tot het uiterste gedreven stuit ze op de grenzen van wat er van haar als diplomate verlangd wordt en wat haar hart haar ingeeft…

In De diplomate neemt Lucy Fricke de lezer mee naar de intrigerende wereld van de diplomatie, naar het spanningsveld tussen de regels van het spel en de stem van het hart.

‘Fricke overtuigt met geweldige dialogen en uitgewerkte en levensechte personages. Het verteltalent spat ervan af.’ "De roman toont doorlopend het verteltalent van Lucy Fricke, die zelf enkele maanden in Istanbul woonde. De bestsellerauteur overtuigt met beknopte dialogen en puntige personages."

Lucy Fricke (Hamburg, 1974) studeerde aan het Deutsches Literaturinstitut Leipzig. Haar debuutroman verscheen in 2007, waarna ze verschillende succesvolle romans publiceerde. In 2010 richtte ze het lezersfestival ham.lit op. Daarnaast was ze jurylid voor diverse literaire prijzen en medeoprichter van PEN Berlin. De diplomate is haar eerste roman die in Nederlandse vertaling verschijnt.

  ISBN: 9789026364532
  Auteur: 
  Uitgever: Ambo/Anthos B.V.
  Publicatiedatum:   14-09-2023
  Uitvoering: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 214 mm
  Breedte: 136 mm
  Dikte: 19 mm
  Gewicht: 286 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 208