Kunt u niet direct vinden wat u zoekt? Bel ons gerust, we helpen u graag. 0341-552405 De Boekverkoopers

Undercover aan het werk


Nederlands | 28-09-2023 | 304 pagina's

9789026362217

Paperback / softback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 22,99


 De Boekverkoopers

   Bestelbaar
Korte beschrijving/Annotatie

Journalist Van Bergeijk laat in zijn verontrustende undercoverreportages zien hoe het werkelijk is aan de onderkant van de huidige arbeidsmarkt. Winnaar Brusseprijs, beste journalistieke boek 2023.

Tekst achterflap

Wat gebeurt er aan de onderkant van de arbeidsmarkt? Met die vraag in het achterhoofd stortte undercoverjournalist Jeroen van Bergeijk zich de afgelopen zes jaar in banen waarvoor nauwelijks kwalificaties nodig zijn. Want wie zorgt ervoor dat jouw bol.com-pakketje de volgende dag al wordt bezorgd? Wie neemt de telefoon op als je een klantenservice belt? En wie brengt jouw koffer op de plaats van bestemming? Zaken waarmee vrijwel elke Nederlander te maken heeft, maar waarvan weinigen weten hoe het er precies aan toegaat.

De afgelopen veertig jaar is de economie zo’n 40 procent gegroeid, maar de daadwerkelijke inkomens zijn achtergebleven. De mensen wie het goed gaat – vaak de theoretisch geschoolden – begrijpen doorgaans maar weinig van de praktisch opgeleiden, en de kloof tussen hen wordt almaar groter. Undercover aan het werk is een poging daar iets aan te veranderen.

Daarnaast schetst Jeroen van Bergeijk zijn werdegang als undercoverjournalist. Hij vertelt over de angst om betrapt te worden, de vele morele valkuilen van de undercoverjournalistiek en zijn groeiende weerzin tegen het zich voortdurend anders moeten voordoen dan wie hij werkelijk is.

Kan en wil hij nog langer liegen om de waarheid te vertellen?

‘Van Bergeijk doet wat anderen vooral pretenderen te doen: het échte verhaal van binnenuit vertellen. Zoals een journalist moet doen, zonder al te veel mening en al helemaal zonder agenda!’ Sander Schimmelpenninck

Biografie

JEROEN VAN BERGEIJK (1965) is journalist, schrijver. Van zijn hand verschenen eerder Mijn Mercedes is niet te koop (2006), Goudkoorts (2011) en Uberleven (2018). Zijn undercoverreportages verschenen in de Volkskrant en De Groene Amsterdammer.

Details

EAN :9789026362217
Auteur: 
Uitgever :Ambo/Anthos B.V.
Publicatie datum :  28-09-2023
Uitvoering :Paperback / softback
common.Language :Nederlands
Hoogte :215 mm
Breedte :136 mm
Dikte :25 mm
Gewicht :374 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :304