Kunt u niet direct vinden wat u zoekt? Bel ons gerust, we helpen u graag. 0341-552405 De Boekverkoopers

Tien vogels die de wereld veranderden


Nederlands | 07-04-2023 | 352 pagina's

9789026362132

Paperback / softback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 25,99


 De Boekverkoopers

   Bestelbaar
Korte beschrijving/Annotatie

Brites vogelkenner Stephen Moss vertelt het verhaal van de lange en veelbewogen relatie tussen mensen en vogels en stemt tot nadenken over de manier waarop wij omgaan met de natuur.

Tekst achterflap

Vogelbiograaf Moss vertelt over tien soorten in één boek: van dodo’s en darwinvinken tot kalkoenen en keizerspinguïns

In de geschiedenis van de mensheid zijn vogels niet weg te denken. We hebben op ze gejaagd en ze gedomesticeerd. We hebben ze vereerd in onze religies. We hebben ze gebruikt voor voedsel en veren. We hebben ze in onze kunst en muziek verheven tot iconen.

In Tien vogels die de wereld veranderden vertelt de Britse vogelkenner Stephen Moss het fascinerende verhaal van de lange en veelbewogen relatie tussen mensen en vogels. Deze tien soorten van over de hele wereld, van de mythische raaf tot de keizerspinguïn op het smeltende Antarctica, hebben elk een wonderbaarlijke rol gespeeld in de wereldgeschiedenis. De sprankelende verhalen van meesterverteller Moss stemmen tot nadenken over de manier waarop wij omgaan met de natuur en onze gevederde vrienden in het bijzonder.

Over Het roodborstje:

'Een klein meesterwerk.'- Matthijs van Nieuwkerk

Over Het winterkoninkje:

'Een veelomvattend en boeiend boek.' - The Daily Mail

Over De Zwaluw:

'Stephen Moss, die eerder prachtbiografieën over roodborstje en winterkoninkje schreef, volgt in De Zwaluw de boerenzwaluw op zijn onwaarschijnlijke reis over de wereld en door de geschiedenis. Een wonderschone ode aan dit kleine natuurwonder.'- VPRO gids

Recensie/Quote

vier ballen - Kester Freriks

Biografie

Stephen Moss is een Brits natuurhistoricus, vogelaar, auteur en televisieproducent. Hij heeft tal van natuur- en vogelboeken op zijn naam staan en produceerde vele natuurseries. Voor zijn werk ontving hij een prestigieuze prijs namens de British Trust for Ornithology, vanwege zijn inspanningen voor de ornithologie. Zijn vaste vertaler is de onvolprezen Robbert-Jan Henkes.

Details

EAN :9789026362132
Auteur: 
Uitgever :Ambo/Anthos B.V.
Vertaler : Robbert-Jan Henkes
Publicatie datum :  07-04-2023
Uitvoering :Paperback / softback
common.Language :Nederlands
Hoogte :215 mm
Breedte :136 mm
Dikte :30 mm
Gewicht :430 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :352