Kunt u niet direct vinden wat u zoekt? Bel ons gerust, we helpen u graag. 0341-552405 De Boekverkoopers

Spiegeldagen


Nederlands | 08-02-2024 | 600 pages

9789026361210

Hardback


  Lees hier de eerste pagina``s....

€ 29,99

  Toevoegen aan winkelwagen
 De Boekverkoopers

   Bestelbaar
Korte beschrijving/Annotatie

De nieuwe van de winnaar van de Boekhandelsprijs 2023. Een prachtige familie-geschiedenis die zich afspeelt in het Spanje van de twintigste eeuw en de opvolger van Land van echo's.

Tekst achterflap

'Een verhaal dat je omhelst. Niet alleen omdat je meeleeft met de jongeman, zijn ouders en grootouders, onder meer in de Spaanse Burgeroorlog, maar meer nog omdat hij je zoveel kleurenpracht voorschotelt en je laat ervaren hoeveel je kunt genieten als lezer.’ Gun het u zelf. ' **** - De Limburger

Spiegeldagen is een fascinerende roman over de grijstinten van de geschiedenis, over nieuwe generaties die moeten omgaan met het verleden van hun voorouders en die toch ook hun eigen weg moeten zien te vinden.

Drie jaar na het overlijden van zijn opa en de verdwijning van diens vrouw Pepa krijgt Ruben Kruijssen de opdracht de Alquería, het familiehuis in Spanje, te verkopen. In Utrecht werkt Ruben tegen wil en dank als makelaar, en hij besluit af te reizen naar Spanje.

Als hij eenmaal in de streek van zijn jeugd is, komen er vele herinneringen boven. Waarom wordt er nog steeds gezwegen over de rol van zijn opa Herman, in de Spaanse Burgeroorlog? Hoe kwam Pepa in Hermans leven en waarom was haar liefde zo belangrijk voor hem en voor hun nazaten? Hoe goed kende Ruben haar eigenlijk? En waarom was haar liefde zo belangrijk voor hem en voor hun nazaten? Hoe goed kende Ruben haar eigenlijk? En waarom is zij verdwenen?

Tijdens Rubens verblijf in de Alquería, dringt het tot hem door hoe belangrijk zijn eigen kijk op het familieverhaal is en waar zijn hart ligt. Maar om de Alquería te kunnen behouden moet hij Pepa vinden.

Over Land van echo's:

'Monumentale familiegeschiedenis.' - AD

'Meeslepend historisch epos' - Het Parool

'Overdonderd, ambitieus debuut.' - Zin

Recensie/Quote

Over Land van echo's: 'Een monumentale familiegeschiedenis.'-

Biografie

Mark Stokmans studeerde algemene letteren met als specialisatie Latijns-Amerikastudiesen internationale betrekkingen. In 2022 debuteerde hij met de roman Land van echo’s, die lovend ontvangen werd en waarvoor hij de Boekhandelsprijs 2023 ontving. Er zijn al bijna 20.000 exemplaren van verkocht.

Details

ISBN :9789026361210
Auteur: 
Uitgever :Ambo/Anthos B.V.
Publicatiedatum :  08-02-2024
Uitvoering :Hardback
Taal :Nederlands
Hoogte :222 mm
Breedte :149 mm
Dikte :45 mm
Gewicht :828 gr
Voorraad : Bestelbaar
Aantal bladzijden :600