You can't buy happiness, but you can buy local and that's kind of the same thing.Mijn poemajaren

Een ode aan de jungle en aan de helende kracht van vriendschap tussen mens en dier

EAN:  9789026360138
Publicatiedatum:   28-07-2022
Uitvoering:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  328

  Bestelbaar

Tegen de achtergrond van ontbossing, stroperij en dierenhandel is Mijn poemajaren, een memoir, van Laura Coleman een ode aan de jungle en de helende kracht van een vriendschap tussen mens en dier. Mijn poemajaren is een ontroerend boek vol wijsheid, is gepassioneerd, eerlijk, onverwacht en vaak heel erg grappig.

‘Je gaat sowieso van dit boek houden.’ Jane Goodall

Laura is begin twintig als ze haar doelloze leven achterlaat om te gaan backpacken in Bolivia. Ze hoopt na drie maanden vol inspiratie huiswaarts te kunnen keren, maar de reis blijkt een desillusie. Op het moment dat ze haar vlucht naar huis wil boeken, valt haar oog op een verbleekte folder van een dierenopvang in de jungle. In een laatste poging toch nog iets van haar reis te maken, verandert ze haar plan. Ze komt terecht in een armetierig opvangcentrum, waar ze de zorg krijgt over een schitterende maar getraumatiseerde poema, Wayra. Onervaren en doodsbenauwd begint ze aan dit avontuur. Het centrum wordt haar nieuwe thuis en in Wayra vindt ze een vriend voor het leven. Door haar leert Laura over liefde en vertrouwen.

‘Vanaf de eerste pagina van deze onvergetelijke memoir hang je aan Colemans lippen.’ – Booklist

‘Urgente en vol vaart geschreven memoir van een jonge vrouw op zoek naar zingeving. Verslavend!’ – Publishers Weekly

Laura Coleman beschrijft in Mijn Poemajaren haar tijd in een opvangcentrum voor wilde dieren in Bolivia. Een ode aan de jungle en de kracht van vriendschap tussen mens en dier.

Laura Coleman is schrijver, activist en artiest. Ze ging in 2007 naar Bolivia, waar ze zich aansloot bij NGO Comunidad Inti Wara Yassi, een organisatie die opvang biedt aan dieren die zijn gered uit de handen van criminelen en handelaren. Geïnspireerd door de verhalen die ze hoorde richtte ze de liefdadigheidsinstelling ONCA op (‘Panthera onca’ betekent jaguar). ONCA biedt mensen mogelijkheden om op een creatieve manier om te gaan met maatschappij- en milieugerelateerde kwesties, door het faciliteren van onderwijsruimtes, ondersteuning van artiesten en het delen van verhalen. Mijn poemajaren is Colemans eerste boek.

  EAN: 9789026360138
  Auteur: 
  Uitgever: Ambo/Anthos B.V.
  Vertaler:  Bep Fontijn
  Publicatiedatum:   28-07-2022
  Uitvoering: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 136 mm
  Breedte: 215 mm
  Dikte: 26 mm
  Gewicht: 412 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 328