You can't buy happiness, but you can buy local and that's kind of the same thing.De reis om de wereld in 80 treinen

Een ongelooflijk avontuur van meer dan 70.000 kilometer

EAN:  9789026358760
Publicatiedatum:   30-03-2022
Uitvoering:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  336

  Bestelbaar

Van de hoogst gelegen Tibetaanse Qinghai-spoorlijn tot de luxueuze Oriënt Express – Een reis om de wereld in 80 treinen is een ode aan reizen per trein en aan de unieke blik op de wereld die dat geeft.

Monisha Rajesh, Britse journalist en doorgewinterde treinreiziger, maakte met haar vriend een onvergetelijke reis die haar in zeven maanden bijna twee keer rond de aarde bracht: van Londen tot Kazachstan en van Canada tot de vlaktes van Mongolië. Terwijl ze vriendschappen sloot en verhalen uitwisselde met hilarische, irritante en innemende reizigers genoot ze van de adembenemendste uitzichten.

Rajesh voert de lezer mee en doet geanimeerd verslag van het dagelijks leven, de geschiedenis en de cultuur van de landen die ze bezoekt en viert het reizen per trein in al haar glorie.

'Je raakt definitief geïnspireerd!' - Marie Claire

‘Rajesh is een rijzende ster binnen het genre. Ze schrijft aanstekelijk, ziet alles en luistert naar iedereen. Ze is grappig als ze dat wil en serieus als het moet.’ – Daily Mail

‘Een heerlijk boek vol schitterende vergezichten, hilarische ontmoetingen en ongure types, en dat alles ineen!’ – The Times

'Een van de beste manieren om de wereld te zien: nooit te snel, nooit te langzaam. Haar reis doet waar treinen goed in zijn: tot de kern komen. Bereid je voor op een zeer fijne rit.' - Michael Palin

De reis om de wereld in 80 treinen: Monisha Rajesh ging 2 keer rond de aarde. Van de luxe Orient Express tot de Tibetaanse Qinghai-spoorlijn. National Geographic: Beste reisboek van het jaar.

Monisha Rajesh is een Britse journalist. Haar werk is verschenen in Time Magazine, The New York Times, The Guardian en The Sunday Telegraph. Haar eerste boek, Around India in 80 Trains (2012), werd uitgeroepen tot een van de beste boeken over India door The Independent.

  EAN: 9789026358760
  Auteur: 
  Uitgever: Ambo/Anthos B.V.
  Vertaler:  Marja Borg
  Publicatiedatum:   30-03-2022
  Uitvoering: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 136 mm
  Breedte: 215 mm
  Dikte: 27 mm
  Gewicht: 409 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 336