EAN:  9789026351631
Publicatiedatum:   19-09-2020
Uitvoering:  Hardback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  384

  Bestelbaar | ma-do voor 16:00 > volgende dag bij RW ( vr > ma | za > di )

De kaasfabriek is de nieuwe historische roman van bestsellerauteur Simone van der Vlugt over een moeder en dochter die hun plek in een veranderende maatschappij proberen te vinden.

Simone van der Vlugt is een van Nederlands grootste schrijvers van romans, thrillers en jeugdboeken. Ze ontving diverse prijzen, waaronder de NS Publieksprijs, en er zijn meer dan tweeënhalf miljoen exemplaren van haar boeken verkocht. Sinds het voorjaar van 2018 siert Simone van der Vlugt de Nederlandse Boekenbon.

De kaasfabriek is de nieuwe historische roman van Simone van der Vlugt, auteur van ondere andere Het schaduwspel en Nachtblauw.

Amsterdam, 1892. Lydia rouwt om de dood van haar ouders, die kort na elkaar zijn overleden. Ze heeft hun huis in Amsterdam en buitenhuis in Purmerend geërfd. Ondanks het verlies zit ze vol ideeën voor de toekomst en voor het uitvoeren van haar vaders plannen: een moderne kaasfabriek beginnen, op stoomkracht en met een hoge productie. Maar als vrouw alleen mag ze geen onderneming starten: ze moet samenwerken met een moderne boer uit de omgeving, Huib Minnes. Samen bouwen ze de grootste kaasfabriek van Noord-Holland.

Antwerpen, 1914. Nora, de dochter van Lydia, trouwt met Ralph Reymaekers en het paar vestigt zich in de havenstad. Na een ernstig conflict met haar moeder over haar afkomst is Nora blij weg te zijn uit Waterland. Maar dan breekt de Eerste Wereldoorlog uit en moeten ze vluchten uit Antwerpen. Hoe zal de toekomst eruit komen te zien voor deze vooruitstrevende vrouwen?

  EAN: 9789026351631
  Auteur: 
  Uitgever: Ambo/Anthos B.V.
  Publicatiedatum:   19-09-2020
  Uitvoering: Hardback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 150 mm
  Breedte: 223 mm
  Dikte: 37 mm
  Gewicht: 603 gr
  Voorraad: Beschikbaar
  Aantal bladzijden: 384