You can't buy happiness, but you can buy local and that's kind of the same thing.
EAN:  9789026351044
Publicatiedatum:   23-07-2021
Uitvoering:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  320

  Bestelbaar

De kinderkolonie is een aangrijpende roman, gebaseerd op historische feiten, over het wrede lot van drie zusjes in Italië tijdens de Tweede Wereldoorlog. Wat begon als een vakantie van enkele weken, zou een gevangenschap van jaren worden. Voor de lezers van Jenna Blum, Heather Morris, Tatiana de Rosnay en Martha Hall Kelly.

De zusjes Sara, Angela en Margherita groeien in de jaren dertig op in een gelukkig gezin in de Italiaanse kolonie Libië. Maar op bevel van Mussolini worden begin 1940 dertienduizend kinderen uit Libië ‘uitgenodigd’ om in de zomervakantie hun moederland Italië te leren kennen. Ook de zusjes worden vol verwachting door hun ouders op de boot gezet. Ze komen echter terecht in een fascistisch jeugdkamp aan de kust van Toscane, waar ijzeren discipline en terreur regeren. Sara, de oudste, raakt onder de indruk van de propaganda. Angela ziet haar veranderen en gaat in verzet, en de jongste, Margherita van amper vijf, sluit zich van de buitenwereld af. Uiteindelijk is er nog maar één uitweg: samen ontsnappen, met gevaar voor eigen leven…

'Een ware odyssee, ontroerend en geschreven met historische nauwgezetheid.' - La Republica

'Gevoelige roman over een onbekende pagina in de Italiaanse geschiedenis.' - Corriere della Sera

‘Een uiterst zorgvuldig opgezet verhaal mede gebaseerd op het fascistische reglement voor de kinderkolonies.’ - NRC

De kinderkolonie van Manuele Piemonte is een historische roman over drie zusjes in een Italiaans jeugdkamp tijdens de Tweede Wereldoorlog. Over een onbekende pagina in de Italiaanse geschiedenis.

Manuela Piemonte (Milaan, 1978) studeerde Latijns-Amerikaanse literatuur aan de universiteit La Sapienze in Rome. Ze is scenarioschrijver en redacteur. Daarnaast werkt ze als vertaler Spaans en Engels en schrijft ze voor verschillende tijdschriften. In 2013 won ze de Subway Literature Award en ze was in 2016 finalist als scenarioschrijver voor de Premio Solinas. De kinderkolonie is haar eerste roman.

  EAN: 9789026351044
  Auteur: 
  Uitgever: Ambo/Anthos B.V.
  Vertaler:  Saskia Peterzon-Kotte
  Publicatiedatum:   23-07-2021
  Uitvoering: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 153 mm
  Breedte: 230 mm
  Dikte: 27 mm
  Gewicht: 515 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 320