EAN:  9789026349522
Publicatiedatum:   21-08-2020
Uitvoering:  Hardback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  168

  Bestelbaar | ma-do voor 16:00 > volgende dag bij RW ( vr > ma | za > di )

In Over mensen en paarden schrijft Juli Zeh over haar liefde voor paarden. Het is een persoonlijke geschiedenis van mens en paard. Een must voor paarden- en literatuurliefhebbers.

Juli Zeh (1974) debuteerde in 2001 met Adelaars en engelen. Met Speeldrift (2006) brak ze door bij het grote publiek. Daarna volgden diverse romans. In 2016 verscheen Ons soort mensen, dat genomineerd werd voor de Europese Literatuurprijs. Onlangs verscheen Nieuwjaar, dat lovend ontvangen werd. Juli Zeh is overladen met prijzen. Ze wordt alom beschouwd als een van de belangrijkste hedendaagse Duitse schrijvers.

In Over mensen en paarden vertelt Juli Zeh, auteur van onder andere Ons soort mensen en Nieuwjaar, over haar grote liefde en mateloze fascinatie voor paarden. Over mensen en paarden is een persoonlijke geschiedenis van mens en paard, en een must voor paarden- en literatuurliefhebbers.

Juli Zeh heeft een intense band met paarden. Aan de hand van haar eigen paarden vertelt ze over de gedeelde geschiedenis van paard en mens, in met name de twintigste eeuw. Hoe komt het dat deze dieren ons zo mateloos fascineren? Waarop is de band tussen mens en paard gebaseerd? Zeh beschrijft het nut van het vluchtinstinct, de hiërarchische verhoudingen binnen een kudde en de taal van paarden. Ze gaat in op de drijfveren van een paardenmeisje en doet uit de doeken waarom paardrijden mensen gelukkig maakt. Ze schrijft over Kasimir, Neo en een pony genaamd Pony, die gezinsleden van haar werden. En gaandeweg toont ze wat de overeenkomsten van schrijven en paardrijden zijn.

‘Dit leerzame boek gaat zowel over de schrijver zelf als over de aard van paarden.’ – Buchmarkt

  EAN: 9789026349522
  Auteur: 
  Uitgever: Ambo/Anthos B.V.
  Vertaler:  Annemarie Vlaming
  Publicatiedatum:   21-08-2020
  Uitvoering: Hardback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 133 mm
  Breedte: 208 mm
  Dikte: 23 mm
  Gewicht: 334 gr
  Voorraad: Beschikbaar
  Aantal bladzijden: 168