EAN:  9789026341069
Publicatiedatum:   09-01-2020
Uitvoering:  Paperback / softback
Taal:   Nederlands
Hoogte:  138 mm
Breedte:  215 mm
Dikte:  30 mm
Gewicht:  451 gr
Aantal bladzijden:  288

  Bestelbaar | ma-do voor 16:00 > volgende dag bij RW ( vr > ma | za > di )

Finse dagen is de nieuwe roman van Herman Koch, auteur van onder andere Het diner en De greppel. In Finse dagen keert koch terug naar Finland en zijn jeugd in Amsterdam-Zuid.

Herman Koch (1953) schreef de wereldberoemde roman Het diner (2009), die aan tientallen landen werd verkocht en wekenlang op de bestsellerlijst van The New York Times stond. In de jaren daarna verschenen bestsellers als Zomerhuis met zwembad (2011), Geachte heer M. (2014) en De greppel (2016), en het Boekenweekgeschenk Makkelijk leven (2017). In Finse dagen keert Koch terug naar zijn jeugd, waarover hij eerder schreef in zijn romandebuut Red ons, Maria Montanelli (1989).

Finse dagen van Herman Koch is een indringende roman over rouw, volwassen worden en over wat je woorden moet geven en wat beter verzwegen kan blijven.

Op feestjes en tijdens etentjes wordt Herman Koch vaak op meewarige toon gevraagd naar zijn ‘Finse periode’. Hij doet er zelf ook lacherig over, en dat heeft alles te maken met de ongeloofwaardigheid van zijn verblijf in Finland. Een lange, onhandige jongen van negentien die ervoor kiest om op een zeer afgelegen plek op het land en in de bossen te gaan werken. Het klinkt wellicht romantisch, maar dat was het niet. Zijn moeder was kort ervoor overleden en Herman ging erheen om weg te zijn van zijn vader en diens nieuwe vriendin, en om uit te stellen wat hij eigenlijk allang wist.

Veertig jaar later is Koch terug in Finland en stuit hij op een dichtbundel die expliciet verwijst naar zijn eerdere verblijf. Niet langer kan hij deze periode afdoen met een grap. Hij neemt zijn eigen geschiedenis onder de loep, onderzoekt hoe herinneringen werken en hoe hij dit verhaal kan vertellen zonder de werkelijkheid te besmeuren.

'Nog meer dan een boek vol herinneringen is dit een boek vol ontbrekende herinneringen en dat is ook direct het bijzondere.' - Trouw

'Finse dagen is misschien wel Herman Kochs beste roman.' - Het Parool

'Niemand gelooft hem, noteert hij in de sterke proloog van de roman, wanneer hij vertelt over de maanden die hij doorbracht in Finland, als jonge man van negentien.[...] Dat Koch de roman deze week in interviews zijn „belangrijkste” boek noemde, wil ik daarom ook wel geloven.' - NRC

  EAN: 9789026341069
  Auteur: 
  Uitgever: Ambo/Anthos B.V.
  Publicatiedatum:   09-01-2020
  Uitvoering: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 138 mm
  Breedte: 215 mm
  Dikte: 30 mm
  Gewicht: 451 gr
  Voorraad: Beschikbaar
  Aantal bladzijden: 288