You can't buy happiness, but you can buy local and that's kind of the same thing.
EAN:  9789026153891
Publicatiedatum:   12-10-2021
Uitvoering:  Hardback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  40

  Bestelbaar

Kerst met de krijtjes is een bijzonder prentenboek van Drew Daywalt en Oliver Jeffers.

Iedereen, zelfs een krijtje, weet dat cadeautjes géven leuker is dan ze kríjgen. In dit bijzondere boek vieren Teun, de krijtjes en hun families kerst. Ze sturen echte brieven en kaarten (die je uit hun envelop kunt halen) en delen ook cadeautjes uit.

Prachtige spin-off van Zilveren Griffelwinnaar en bestseller De krijtjes staken!

Met zes enveloppen vol kaartjes, spelletjes, uitklappagina’s, een poster en meer!

Teun, de krijtjes en hun families vieren kerst. Deze spin-off van bestsellerDe krijtjes staken! bevat naast een leuk verhaal enveloppen met kaartjes, spelletjes, een poster én uitklappagina!

Oliver Jeffers (1977) groeide op in Belfast (Ierland), maar woont en werkt nu in Brooklyn, NY. Hij is een van de grootste kunstenaars van deze tijd.

Oliver Jeffers is de illustrator van onder andere de razend populaire prentenboekenserie De krijtjes. Zijn prentenboeken zijn uitgegeven in meer dan 45 landen, en hebben internationaal veel prijzen gewonnen. Zo won De krijtjes staken! een Zilveren Griffel in 2015, het vervolg De groeten van de krijtjes won de Goodreads Choice Award 2015 en Een vriendje voor altijd won datzelfde jaar de titel Junior Book of the Year bij de Irish Book Awards.

Naast prentenboeken maken, doet Oliver Jeffers nog veel meer. Zo maakte hij een serie kunstwerken waarbij hij gebruikmaakte van bestaande schilderijen. Oude familieportretten doopte hij in een felle kleur verf, waardoor er nog maar een gedeelte van het originele schilderij te zien is, wat een supergrappig effect geeft.

Verder maakt Oliver van alles. Van losse tekeningen en grappige projecten tot stadsgidsen met leuke illustraties. In al zijn werk zie je de bijzondere en grappige elementen terug, die zijn prentenboeken tot zo’n enorm succes maken.

Het favoriete krijtje van Oliver Jeffers is het regenboogkrijtje.

Bekijk ook Oliver Jeffers' website (Engels)!

  EAN: 9789026153891
  Auteur: 
  Uitgever: VBK Media
  Publicatiedatum:   12-10-2021
  Uitvoering: Hardback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 205 mm
  Breedte: 233 mm
  Dikte: 16 mm
  Gewicht: 410 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 40