You can't buy happiness, but you can buy local and that's kind of the same thing.
EAN:  9789026151286
Publicatiedatum:   03-11-2020
Uitvoering:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  304

  Bestelbaar

Van Andrew Gross verscheen eerder een aantal indrukwekkende historische thrillers als Alleen hij en De saboteur.

In De vijfde colonne (The Fifth Column) is wederom een thema uit de Tweede Wereldoorlog de inspiratie voor een indrukwekkende thriller. Terwijl in Europa WO II uitbreekt, komen in Madison Square Garden 22.000 nazisympathisanten bijeen. Zij vormen ‘de vijfde colonne’, spionnen voor de Duitsers, ingebed in het alledaagse leven in New York. De Joodse Charles Mossman raakt die avond verwikkeld in een gevecht en verdwijnt voor twee jaar in de gevangenis.

Na vrijlating blijken zijn vrouw en dochtertje Emma verhuisd te zijn naar een wijk waar support voor Hitler normaal is. Terwijl Charles probeert zijn huwelijk te redden, groeit zijn wantrouwen tegenover het echtpaar dat in hetzelfde gebouw woont en dat een opvallende interesse in zijn dochtertje Emma toont.

Terwijl Amerika zich mengt in de oorlog, realiseert Charles zich dat de Bauers wellicht onderdeel zijn van een sinister complot en dat Emma een onschuldige prooi vormt…

Tijdens WO II vormden nazisympathisanten in Amerika de ‘vijfde colonne’, spionnen voor de Duitsers. Een joodse man in NY vermoedt dat zijn Oostenrijkse buren het op hem en zijn dochter gemunt hebben.

Andrew Gross schreef een groot aantal thrillers die wereldwijd vertaald zijn. Zijn werk wordt overladen met lof van zowel pers als lezers. Van zijn hand verschenen o.a. Alleen hij, De saboteur en De loopjongen.

  EAN: 9789026151286
  Auteur: 
  Uitgever: VBK Media
  Publicatiedatum:   03-11-2020
  Uitvoering: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 150 mm
  Breedte: 228 mm
  Dikte: 25 mm
  Gewicht: 465 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 304