Kunt u niet direct vinden wat u zoekt? Bel ons gerust, we helpen u graag. 0341-552405 De Boekverkoopers

De stad en zijn onvaste muren


Nederlands | 20-06-2024 | 640 pagina's

9789025475536

Hardback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 34,99


 De Boekverkoopers

   Bestelbaar
Korte beschrijving/Annotatie

De eerste roman van Haruki Murakami in zes jaar is een heerlijke koortsdroom.

Tekst achterflap

Een zeventienjarige jongen wordt verliefd op een meisje van zestien. Tijdens hun lange gesprekken vertelt ze hem over een door muren omsloten stad, waar haar échte ik woont.

Wanneer het meisje verdwijnt, begint voor de jongen een levenslange zoektocht naar deze ommuurde stad met eenhoorns, een bibliotheek met oude dromen, een torenklok zonder wijzers. Het lukt hem jaren later om dromenlezer te worden in deze stad en het alter ego van zijn jeugdliefde te vinden. Alleen herkent zij hem niet.

Terug in de oorspronkelijke wereld wordt hij geconfronteerd met wezensvragen over droom en werkelijkheid, zelf en schaduw, hart en wil. Kiest hij voor de werkelijke wereld of voor de stad met onvaste muren?

In zijn eerste roman in zes jaar trekt Haruki Murakami opnieuw een fonkelend universum op waarin droom en werkelijkheid, zelf en schaduw, eenzaamheid en verbinding door elkaar lopen. Hij borduurt losjes voort op een inmiddels legendarisch vroeg verhaal in zijn oeuvre, en op de droomstad uit Hard-boiled Wonderland en het einde van de wereld. Liefhebbers en nieuwe lezers zullen genieten van de ongeëvenaarde Murakami-magie. En meegesleept worden door een van de mooiste liefdesverhalen uit zijn rijke oeuvre.


Recensie/Quote

De stad en zijn onvaste muren is vintage Murakami. Ook in dit boek presenteert hij je als lezer een inventief, toegankelijk geschreven en intrigerend verhaal waar je je gretig doorheen leest richting het slot. Om je aan dat slot achter te laten met vragen. En met de vrijheid die zelf te beantwoorden. (...) Je zou deze roman een literaire fuga kunnen noemen'

Biografie

Dimitri Verhulst schreef romans, verhalen, gedichten, essays, toneel, liedteksten, opera’s, scenario’s; hij presenteerde tv programma’s en regisseert films. Zijn boeken worden in 30 talen gelezen over de hele wereld. In 2015 tekende hij voor het Boekenweekgeschenk en zijn werk werd herhaaldelijk onderscheiden met nationale en internationale prijzen, waaronder de Libris Literatuur Prijs, de Gouden Uil Publieksprijs en de Tzumprijs voor de mooiste zin van 2014. Verschillende van zijn romans werden verfilmd in internationale producties.

Zijn nieuwe roman Bechamel mucho verscheen in juni 2024.

Details

EAN :9789025475536
Auteur: 
Uitgever :Atlas Contact, Uitgeverij
Vertaler : Elbrich Fennema
Publicatie datum :  20-06-2024
Uitvoering :Hardback
common.Language :Nederlands
Hoogte :216 mm
Breedte :151 mm
Dikte :47 mm
Gewicht :757 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :640