Kunt u niet direct vinden wat u zoekt? Bel ons gerust, we helpen u graag. 0341-552405 De Boekverkoopers
ISBN:  9789025475277
Publicatiedatum:   13-11-2023
Uitvoering:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  400

  Bestelbaar

Wanneer hij de mogelijkheid krijgt een fout uit het verleden te herstellen grijpt Rob Hollander dit met beide handen aan. Maar wat hij als een misstap beschouwt, is niet de gebeurtenis die het verleden hem aanreikt.

Journalist Rob Hollander wordt door een oud-studiegenoot uitgenodigd langs te komen in Los Angeles. Daar biedt deze Icks hem de mogelijkheid fouten uit het verleden te herstellen, door terug te reizen in de tijd. In de trip waarin Hollander vervolgens terechtkomt is een grote rol weggelegd voor een ingrijpende gebeurtenis uit zijn jeugd, en zorgt een hereniging met een aantal medestudenten ervoor dat alles in een nieuw licht wordt geplaatst. Is het leven een enkele reis, of kun je zo nu en dan een stukje terug om iets te herstellen?

Ik kom hier nog op terug is een meeslepende en verrassende roman. Net als in zijn eerdere, diverse malen bekroonde boeken slaagt Van Essen erin de alledaagse werkelijkheid te vermengen met het onverwachte en het onmogelijke, in een roman over schijn en werkelijkheid, de onvermijdelijke last van het verleden, en de noodzaak deel uit te maken van een groter geheel.

'Maar je hoeft het Amsterdam van toen niet zelf beleefd te hebben om te genieten van een boek dat niet alleen een ode is aan dat steedse verleden, maar in zijn uitbundige en verontrustende ontsporing ook aan de fictie als literair genre. Van Essens personages zijn vaak van het passieve soort. Als ze al iets doen, is het om iets anders te maskeren of verdringen – en zo heeft ook Ik kom hier nog op terug een onderliggende, tijdloze tragiek.'

Rob van Essen (1963) neemt met zijn romans en verhalen een volstrekt unieke plaats in op de Parnassus van de Nederlandse letteren. Zijn oeuvre is met geen ander te vergelijken, hooguit roept het herinneringen op aan dat van José Saramago, Paul Auster en J.M. Coetzee. Hem vielen de J.M.A. Biesheuvelprijs voor Hier wonen ook mensen en de Libris Literatuur Prijs voor De goede zoon te beurt. Zijn roman Miniapolis verscheen in oktober 2021. In februari 2022 is een heruitgave van Engeland is gesloten uit 2004 verschenen en met Alleen de warme dagen waren echt debuteerde Rob van Essen in september 2022 als dichter. Ik kom hier nog op terug is zijn nieuwste roman.

  ISBN: 9789025475277
  Auteur: 
  Uitgever: Atlas Contact, Uitgeverij
  Publicatiedatum:   13-11-2023
  Uitvoering: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 211 mm
  Breedte: 135 mm
  Dikte: 33 mm
  Gewicht: 494 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 400