Kunt u niet direct vinden wat u zoekt? Bel ons gerust, we helpen u graag. 0341-552405 De Boekverkoopers

Handleiding voor Ontheemden


Nederlands | 18-07-2023 | 144 pages

9789025473501

Paperback / softback


  Lees hier de eerste pagina``s....

€ 21,99

  Toevoegen aan winkelwagen
 De Boekverkoopers

   Bestelbaar
Korte beschrijving/Annotatie

Winnaar Granate Prijs 2023 voor beste titel van een poëziebundel!

Een poëtische zoektocht naar Blocks familiewortels in Indonesië

Tekst achterflap

Toen de grootouders van Robin Block na de Indonesische onafhankelijkheid naar Nederland kwamen, wachtte hun een kille ontvangst waar geen inburgeringsboekje tegen opgewassen was. Want hoe maak je van een nieuw land je thuis?

Block spiegelt, balancerend tussen verschillende culturen en nationaliteiten, zijn eigen zoektocht naar identiteit aan die van zijn grootouders. Tijdens zijn reis naar het moderne Indonesië komt 400 jaar koloniale geschiedenis tot leven door de stemmen van en ontmoetingen met verschillende personages. Zo zijn er de eigenzinnige Javaanse oermoeder die voortdurend overhoopligt met de afstandelijke Europese voorvader, een jonge Jakartaanse influencer die haar geheimen letterlijk op haar lijf draagt en een grillige gids die de onderwereld en geestenwereld met elkaar verbindt.

Met rijke beelden en subtiele humor leest deze dichtbundel als een intiem en meeslepend reisverhaal, waarin Block het diep persoonlijke verbindt met een grotere geschiedenis. Voor iedereen die een plek zoekt tussen landen en vlaggen.

Recensie/Quote

'Anders dan de thematiek doet vermoeden is er in Handleiding voor ontheemden geen ruimte voor slachtofferschap. De ondertoon van ironie en de relativerende humor voorkomen een al te ongezonde aandacht voor eigen gevoelens. Wie het leest, begrijpt wellicht meer van zichzelf en van anderen. En iemand beter begrijpen is toch vaak de brug naar meer begrip.'

Details

ISBN :9789025473501
Auteur: 
Uitgever :Atlas Contact, Uitgeverij
Publicatiedatum :  18-07-2023
Uitvoering :Paperback / softback
Taal :Nederlands
Hoogte :241 mm
Breedte :170 mm
Dikte :14 mm
Gewicht :314 gr
Voorraad : Bestelbaar
Aantal bladzijden :144