Kunt u niet direct vinden wat u zoekt? Bel ons gerust, we helpen u graag. 0341-552405 De Boekverkoopers

Dunkelblum zwijgt


Nederlands | 31-01-2024 | 528 pages

9789025472269

Paperback / softback


  Lees hier de eerste pagina``s....

€ 17,50

  Toevoegen aan winkelwagen
 De Boekverkoopers

   Bestelbaar
Korte beschrijving/Annotatie

Een literaire whodunnit over een fictief Oostenrijks dorp met een gruwelijk geheim dat dateert uit de laatste dagen van de Tweede Wereldoorlog.

Tekst achterflap

‘Een ongekend knappe roman.’ ***** – de Volkskrant

‘Dunkelblum zwijgt’ van Eva Menasse vertelt het verhaal van een klein stadje met een groot geheim: achter de keurige façade van het Oostenrijkse grensstadje Dunkelblum gaat het verhaal van een gruwelijke misdaad uit de nadagen van de Tweede Wereldoorlog schuil. Op de hoogte van deze gebeurtenis, en zwijgend over daad en daders, zijn de oudere Dunkelblumers sinds jaar en dag met elkaar verbonden. In de broeierige augustusmaand van het jaar 1989, terwijl aan de andere kant van de nabijgelegen grens met Hongarije al honderden ddr-vluchtelingen staan te wachten, verschijnt er een geheimzinnige bezoeker in het stadje. Plotseling volgen de gebeurtenissen elkaar in snel tempo op: op een akker aan de rand van de stad wordt een skelet opgegraven en er verdwijnt een jonge vrouw. Op geheimzinnige wijze duiken sporen van het oude misdrijf op, en de Dunkelblumers worden geconfronteerd met een verleden waarvan ze dachten dat het al lang voorbij was.

‘Een even ingenieuze als intrigerende satire over schuld en stilzwijgen.’ – Het Parool

‘Geweldige roman.’ – nrc Handelsblad ‘Groots én geestig.’ – Trouw

‘Een waanzinnig boek, het is één grote spanningsboog. Als je de eerste alinea leest, ben je meteen verkocht.’ – Henk Schulte (Boekhandel Het Leesteken) in de Volkskrant Boekenraad

Recensie/Quote

'Eva Menasse is een voortreffelijke schrijfster.'

Biografie

Lionel Shriver schreef onder andere de internationale bestseller We moeten het even over Kevin hebben, bekroond met de Orange Prize en in 2012 succesvol verfilmd. Eerder verschenen ook de romans De weg van de meeste weerstand, Tot de dood ons scheidt en de essaybundel Tegendraads.

In juni 2024 verschijnt Waanzin.

(Foto: Mark Kohn)

Details

ISBN :9789025472269
Auteur: 
Uitgever :Atlas Contact, Uitgeverij
Vertaler : Annemarie Vlaming
Publicatiedatum :  31-01-2024
Uitvoering :Paperback / softback
Taal :Nederlands
Hoogte :210 mm
Breedte :136 mm
Dikte :38 mm
Gewicht :606 gr
Voorraad : Bestelbaar
Aantal bladzijden :528