You can't buy happiness, but you can buy local and that's kind of the same thing.De sluier van Isis

Een geschiedenis van het idee van de natuur

€ 24,99

  Alvast reserveren
  Toevoegen aan verlanglijst
EAN:  9789025314651
Publicatiedatum:   15-11-2022
Uitvoering:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  392

   Nog niet beschikbaar

Een aforisme van Heraclitus, ‘De Natuur houdt ervan zich te verbergen’, houdt de westerse filosofie al bijna vijfentwintig eeuwen bezig. De Franse filosoof Pierre Hadot schreef in 2004 een geschiedenis van de westerse filosofie in het perspectief van dit aforisme en het beeld van de sluier van Isis. Moet de mens zich heer en meester maken van de natuur, of kan niemand de sluier van de geheimen van de natuur oplichten, behalve de dichter en de kunstenaar?
Pierre Hadot neemt de lezer mee op een boeiende en leerzame reis door de westerse filosofie om te ontdekken wat natuur betekent en hoe de mens zich daartoe verhoudt. Een thema dat sinds Hadot dit boek schreef alleen maar actueler is geworden.

Pierre Hadot (1922-2010) was een Frans filosoof, gespecialiseerd in klassieke filosofie. Hij was leermeester van Michel Foucault, een gepassioneerd pleitbezorger van filosofie als levenskunst en blies de interesse in de klassieke filosofie nieuw leven in door haar niet alleen te zien als een manier van denken, maar ook van leven. Eerder verscheen onder meer Filosofie als een manier van leven.

  EAN: 9789025314651
  Auteur: 
  Uitgever: Singel Uitgeverijen
  Vertaler:  Ellis Booi
  Publicatiedatum:   15-11-2022
  Uitvoering: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Voorraad: Nog niet beschikbaar
  Aantal bladzijden: 392