You can't buy happiness, but you can buy local and that's kind of the same thing.Twaalf keizers

De verbeelding van macht, van de antieke wereld tot nu

EAN:  9789025314156
Publicatiedatum:   07-12-2021
Uitvoering:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  416

  Bestelbaar

Hoe ziet macht eruit? In Twaalf keizers vertelt Mary Beard, in een tijd dat er weer beelden van hun voetstuk worden getrokken, hoe de beeldvorming van de rijken en machtigen in het Westen meer dan twee millennia lang is bepaald door voorstellingen van Romeinse heersers. Centraal staan de ‘twaalf keizers’, van de meedogenloze Julius Caesar tot de vervloekte Domitianus. Waarom staan juist die moordende autocraten in de kunst tot op de dag van vandaag zo sterk op de voorgrond?
In dit rijk geïllustreerde boek neemt Beard de lezer mee op een rondreis door tweeduizend jaar kunst- en cultuurgeschiedenis. Een verhaal van veranderende identiteiten en ambivalente weergaven van autoriteit.

Mary Beard is een van de bekendste classici ter wereld. Ze doceert aan de universiteit in Cambridge. Bij uitgeverij Athenaeum verschenen eerder onder meer SPQR, Pompeii en Vrouwen en macht. Twaalf keizers vloeit voort uit een lezing die ze tien jaar geleden gaf in de National Gallery of Art in Washington. Over Mary:
‘Mary Beard is onbetwist een van de beste schrijvers van populaire boeken over de klassieke oudheid.’ Athenaeum.nl – Roel Salemink ‘Beard is top.’ Trouw – Paul van der Steen ‘Een van de meest erudiete vertegenwoordigers van de nieuwe generatie historici, die enkele decennia geleden het roer overnam.’ Nederlands Dagblad – Rien van den Berg ‘Engelands openhartigste classica weet waanzinnig veel en is bijzonder briljant’ Vogue
‘Als Mary Beard de Romeinen toen had bijgestaan, hadden ze hun rijk nu nog gehad’ Daily Mail
‘Een onstuitbare, enthousiaste vrouw met een verfrissende minachting voor conventies’ Financial Times

  EAN: 9789025314156
  Auteur: 
  Uitgever: Singel Uitgeverijen
  Vertaler:  Maarten van der Werf - Brenda Mudde
  Publicatiedatum:   07-12-2021
  Uitvoering: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 153 mm
  Breedte: 232 mm
  Dikte: 30 mm
  Gewicht: 687 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 416