You can't buy happiness, but you can buy local and that's kind of the same thing.De droom van de rode kamer

Het verhaal van de steen

EAN:  9789025300883
Publicatiedatum:   12-11-2021
Uitvoering:  Hardback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  2160

  Bestelbaar

De droom van de rode kamer wordt gerekend tot de hoogtepunten van de klassieke Chinese literatuur, het summum van de Chinese romankunst. In tweeduizend bladzijden toont Cao Xueqin de rijkdom van de achttiende-eeuwse adel, die leeft achter rode muren en met behulp van broze banden met de keizer probeert vast te houden aan zijn macht. Maar is die rijkdom misschien uiteindelijk toch niet een illusie?
Tot dit boeddhistisch-taoïstische inzicht komt de jonge Baoyu: geboren met een stuk ‘bezielde jade’ in zijn mond, een steen van mythische oorsprong. Zijn liefdesleven vormt de rode draad van het grote familieverhaal. In een fameuze driehoeksverhouding met twee nichtjes leert hij het verschil kennen tussen liefde en huwelijk. Ontnuchterd denkt hij er steeds vaker aan het aardse leven op te geven en als bedelmonnik verder te gaan.

De droom van de rode kamer laat zich enkel vergelijken met de allergrootste romans uit de wereldliteratuur: De Buddenbrooks van Thomas Mann of Op zoek naar de verloren tijd van Marcel Proust.

Mark Leenhouts, Silvia Marijnissen en Anne Sytske Keijser werkten twaalf jaar aan de vertaling van dit monumentale boek.

Cao Xueqin (1715-1763) heeft de aristocratische pracht die hij beschrijft waarschijnlijk van dichtbij gekend, aangezien zijn grootvader de keizer diende, totdat de familie in ongenade viel. Hij sleet zijn laatste jaren in een eenvoudige woning bij een klooster in de Geurige Bergen, even ten westen van Peking, waar tegenwoordig een klein museum is gevestigd dat aan hem is gewijd. Toen hij stierf had hij De droom van de rode kamer nog niet af, de eerste uitgave verscheen pas in 1792, geredigeerd en afgerond door een ander.

  EAN: 9789025300883
  Auteur: 
  Uitgever: Singel Uitgeverijen
  Vertaler:  Silvia Marijnissen - Mark Leenhouts - Anne Sytske Keijser
  Publicatiedatum:   12-11-2021
  Uitvoering: Hardback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 163 mm
  Breedte: 228 mm
  Dikte: 148 mm
  Gewicht: 3248 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 2160
  Keywords:   droom;eqpg;kamer;rode;xuegin