Kunt u niet direct vinden wat u zoekt? Bel ons gerust, we helpen u graag. 0341-552405 De BoekverkoopersDe val van Númenor

€ 24,99

  Alvast reserveren
  Toevoegen aan verlanglijst
EAN:  9789022598818
Publicatiedatum:   27-06-2023
Uitvoering:  Hardback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  400

   Nog niet beschikbaar

Tolkiens Tweede Era van Midden-aarde komt tot leven in deze prachtig geïllustreerde uitgave

Een verrijking bij de ultieme fantasy-klassieker die al decennialang tot de meest favoriete boeken ter wereld behoort

Een must-read voor iedere Tolkien-fan

In De val van Númenor wordt voor het eerst de tijdlijn van ‘Het verhaal der jaren’ uit In de ban van de ring - De Aanhangels door Brian Sibley als leidraad genomen voor een nieuwe blik op de meest succesvolle fantasywereld aller tijden. Voor fans van de boeken én de serie zijn de verhalen over het smeden van de ringen, de stichting van het eilandenrijk Númenor en het laatste verbond tegen Sauron, dat het einde van de Tweede Era van Midden-aarde betekende, bij elkaar gebracht.

Het resultaat is een omvangrijke editie, verteld in de woorden van J.R.R. Tolkien, samengesteld uit diverse reeds verschenen teksten en verrijkt met kleurenillustraties en potloodschetsen van de welbekende Tolkien-kunstenaar Alan Lee.

In de pers:

In de ban van de ring is hét boek van de twintigste eeuw.’ De Volkskrant

‘Tolkien schiep een fantasiewereld die ongekend knap in elkaar steekt.’ Visie

‘Wie eenmaal gegrepen is door de ontzagwekkende diepte van J.R.R. Tolkiens Midden-aarde en zijn epische stijl, waarin de oude heldendichten doorklinken, wil meer.’ Hebban.nl

J.R.R. Tolkien (1892-1973) werd geboren in Bloemfontein, Zuid-Afrika. Hij studeerde Engelse taal en literatuur aan de universiteit van Oxford, waar hij later hoogleraar werd. In 1937 publiceerde hij zijn fictiedebuut De hobbit, dat de aanzet was tot zijn wereldberoemde magnum opus In de ban van de ring. Ruim tachtig jaar later wordt Tolkiens werk nog altijd als het begin én het hoogtepunt van het fantasygenre beschouwd.

  EAN: 9789022598818
  Auteur: 
  Uitgever: Meulenhoff Boekerij B.V.
  Vertaler:  Renée Vink
  Publicatiedatum:   27-06-2023
  Uitvoering: Hardback
  Taal: Nederlands
  Voorraad: Nog niet beschikbaar
  Aantal bladzijden: 400
  Keywords:   geïllustreerd;in de ban van de ring;klassieker;midden-aarde;silmarillion