Kunt u niet direct vinden wat u zoekt? Bel ons gerust, we helpen u graag. 0341-552405 De Boekverkoopers

Lessen in chemie


Nederlands | 21-12-2023 | 384 pagina's

9789022598399

Paperback / softback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 15,00


 De Boekverkoopers

   Bestelbaar
Tekst achterflap

‘Een heel geestige roman over een rebelse vrouw, een scheikundige in de jaren zestig.’ de Volkskrant

Maak kennis met Elizabeth Zott. Briljant scheikundige, onophoudelijke doorzetter en – helaas voor haar dromen en ambities – een vrouw. In de jaren zestig is het hoogst ongebruikelijk dat vrouwelijke wetenschappers zelfs maar bestaan, laat staan dat ze tot de top van hun vakgebied behoren.

Een verdieping – en een wereld – van haar verwijderd werkt Calvin Evans, een scheikundig genie met een sociale handicap, die al op jonge leeftijd een Nobelprijs op zijn naam heeft staan. Tot Elizabeths grote verbazing herkent uitgerekend deze man haar talent. Eindelijk neemt haar onderzoek een vlucht. Maar omdat het leven even onvoorspelbaar is als chemische reacties, is Elizabeth drie jaar later een alleenstaande moeder en lijkt haar carrière voorgoed voorbij. Gelukkig is ze niet voor één gat te vangen: Elizabeth slaat haar keuken kort en klein en transformeert hem tot een laboratorium – vastbesloten om haar onderzoek zelfstandig voort te zetten en eindelijk academische erkenning te krijgen. Want als iedereen blijft zeggen dat haar enige recht het aanrecht is, kan ze daar maar beter haar voordeel mee doen!

In de pers

‘Ik heb gelachen en gehuild, alles klopt eraan.’ AD Mezza

‘Een als pageturner vermomd feministisch pamflet. Hemeltergend en hilarisch.’ Het Parool

‘Garmus stelt op een vrolijke manier wonderlijke denkbeelden over vrouwen aan de kaak en laat ons kennismaken met een reeks onvergetelijke personages.’ Radar+


Biografie

Bonnie Garmus werkte als copywriter en creative director en schreef in de avonduren aan Lessen in chemie, dat een wereldwijde bestseller werd. De vertaalrechten werden in recordtempo aan veertig landen verkocht, het boek werd geroemd door de pers en de televisieserie was al in de maak voor het boek was verschenen. Garmus is geboren in Seattle, maar woont nu in het Verenigd Koninkrijk.

Details

EAN :9789022598399
Auteur: 
Uitgever :Meulenhoff Boekerij B.V.
Vertaler : Eefje Bosch
Publicatie datum :  21-12-2023
Uitvoering :Paperback / softback
common.Language :Nederlands
Hoogte :216 mm
Breedte :140 mm
Dikte :33 mm
Gewicht :514 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :384
Keywords :  doorzetten;humor;scheikunde;sterke vrouw;vriendschap