Kunt u niet direct vinden wat u zoekt? Bel ons gerust, we helpen u graag. 0341-552405 De Boekverkoopers

Het walvistheater


Nederlands | 22-06-2023 | 544 pagina's

9789022594599

Hardback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 24,99


 De Boekverkoopers

   Bestelbaar
Tekst achterflap

Voor de fans van Kristin Hannah, Anthony Doerr en Elizabeth Jane Howard

In het interbellum groeien de drie Seagravekinderen – Cristabel, Florence en Digby – op aan de kust van Dorset. Hun jeugd speelt zich af in de decadente jaren na de Eerste Wereldoorlog, als het voortbestaan van de Engelse aristocratie op losse schroeven komt te staan. Verwaarloosd door hun ouders en geïsoleerd van de buitenwereld vertrouwen de drie vooral op elkaar en genieten ze van hun gezamenlijke avonturen. Als er op het nabijgelegen strand een walvis aanspoelt, vormt dit voor de kinderen een spannend spel. Met de botten van de walvis bouwen de drie een theater waarin ze al hun fantasieën kunnen uitleven. Dit theater wordt een baken van hoop en zal hen altijd herinneren aan hun zorgeloze kindertijd.

Naarmate de jaren vorderen, worden de Seagraves elk op hun eigen manier geconfronteerd met de grote veranderingen van de twintigste eeuw. Maar hoe verschillend hun levens zich ook ontwikkelen, ze blijven verbonden door de afbrokkelende glorie van hun ouderlijk huis en het walvistheater, dat daar onlosmakelijk bij hoort.

In de pers

‘Het moet raar lopen wil Het walvistheater géén smakelijke kostuumdramaserie opleveren.’  VPRO Gids      

‘Van kaft tot kaft fantastisch! Een prachtboek om cadeau te krijgen of te geven, om te lezen, dan nóg een keer te lezen en om daarna als nieuwe klassieker in je kast te bewaren.' Margriet

‘Een betoverend boek.’ de Volkskrant Boekenraad

Biografie

Joanna Quinn is naast journalist en pr-medewerker een gevierd auteur van korte verhalen. Zij werd door de prestigieuze universiteit van Goldsmith uitgekozen als een van de vier ontvangers van de Arts Foundation Fellowship voor korte verhalen. Het walvistheater is haar debuutroman.

Details

EAN :9789022594599
Auteur: 
Uitgever :Meulenhoff Boekerij B.V.
Vertaler : Valérie Janssen - Ineke van Bronswijk
Publicatie datum :  22-06-2023
Uitvoering :Hardback
common.Language :Nederlands
Hoogte :237 mm
Breedte :162 mm
Dikte :50 mm
Gewicht :957 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :544
Keywords :  coming of age;engeland;familie;interbellum;opgroeien;tweede wereldoorlog