You can't buy happiness, but you can buy local and that's kind of the same thing.De stroopwafelshop

Suze vertrekt in een opwelling naar New York om de grootste uitdaging van haar leven aan te gaan

EAN:  9789022587225
Publicatiedatum:   07-01-2020
Uitvoering:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  288

  Bestelbaar

‘Heerlijk leesplezier!’ De Telegraaf

Een jonge vrouw gooit haar leven over een totaal andere boeg en moet daarbij de nodige obstakels overwinnen

De ouders, vriend en beste vriendin van Suze nemen het haar niet in dank af als ze spontaan ja zegt tegen een bizarre uitdaging. Samen met nog twee vrienden uit haar studententijd doet ze mee aan een wedstrijd van de Stroopwafelfabriek: wie maakt in één jaar de meeste winst met een koffietentje waar de stroopwafels vers worden gebakken? De hoofdprijs is honderdduizend euro, de verliezers zijn slechts een ervaring rijker. Suze gaat het in New York proberen, haar vrienden gaan naar respectievelijk Rome en Parijs.

Nog voordat ze in het vliegtuig stapt heeft Suze al spijt van deze ondoordachte actie, en als ze door een taxichauffeur in het upcoming maar nog behoorlijk criminele Bushwick, Brooklyn, wordt afgezet, zakt de moed haar al helemaal in de schoenen.

Suze heeft haar leven tot nu toe beschouwd als een fijn verblijf in de ballenbak, maar het leven in Bushwick is rauw, eenzaam en vol heimwee. Gelukkig krijgt ze hulp van vier Mexicanen die haar koffietentje verbouwen, wordt ze gesteund door de kleurrijke buurtbewoners die dagelijks hun kopje koffie drinken aan de bewonerstafel, en vindt ze troost bij haar oppashond. Maar is dat genoeg om de hoofdprijs te winnen?


De pers over de boeken van Astrid Harrewijn

‘Astrid zorgt ervoor dat je tot aan de laatste bladzijde aan het boek gekluisterd blijft. Haar schrijfstijl is sprankelend en mooi. Lichtvoetig en boeiend met de nodige dosis humor en veel herkenning.’ Hebban.nl

‘Grappig, verrassend en helemaal van nu.’ Flair

‘Lezers, wees gewaarschuwd: dit boek bevat een hoge concentratie Harrewijn-humor. Tijdens het lezen kunnen verslavingsverschijnselen optreden.’ Kim Moelands, auteur

Astrid Harrewijn studeerde rechten en was daarna werkzaam als vertaalster. Na het winnen van een schrijfwedstrijd debuteerde ze in 2006 met de roman Ja kun je krijgen. Ze heeft inmiddels negen romans gepubliceerd.

  EAN: 9789022587225
  Auteur: 
  Uitgever: Meulenhoff Boekerij B.V.
  Publicatiedatum:   07-01-2020
  Uitvoering: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 141 mm
  Breedte: 216 mm
  Dikte: 26 mm
  Gewicht: 429 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 288
  Keywords:   brooklyn;liefde;new york;nieuw begin;stroopwafels;uitdaging;vriendschap;wedstrijd