Kunt u niet direct vinden wat u zoekt? Bel ons gerust, we helpen u graag. 0341-552405 De Boekverkoopers

Het uurwerk


Nederlands | 06-06-2024 | 304 pagina's

9789021473772

Paperback / softback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 22,50


 De Boekverkoopers

   Bestelbaar
Tekst achterflap

Een IJslandse klokkenmaker is in het koninklijk paleis te Kopenhagen bezig met de restauratie van een oude, beroemde klok. Op een avond komt de koning, Christiaan VII, zelf bij hem binnenvallen. In naam is Christiaan nog steeds de regerende vorst, maar geestelijk is hij zeer labiel, en in feite is hij door zijn zoon en de hofhouding aan de kant geschoven. De beide mannen raken met elkaar in gesprek en zo vertelt de klokkenmaker aan Zijne Majesteit de trieste geschiedenis van zijn vader en diens huishoudster, die op bevel van de vorige koning, Christiaans vader, zijn geëxecuteerd.

Het uurwerk is een historische roman die zich afspeelt in de achttiende eeuw, deels in de IJslandse Westfjorden en deels in Kopenhagen. Een veelzijdig en tragisch verhaal, dat een scherp beeld geeft van het bittere lot van gewone mensen en de macht waaraan ze zijn onderworpen.

Arnaldur Indriðason is al tientallen jaren de populairste IJslandse schrijver. Het uurwerk is zijn vijfentwintigste roman. In dit boek is hij een nieuwe weg ingeslagen: dit is zijn eerste historische roman waarin hij gedeeltelijk ware gebeurtenissen en personen beschrijft. Zo ontrolt zich een zeer geloofwaardig en aangrijpend verhaal.

‘Indriðason weeft ingenieuze plots […] Het uurwerk is episch en spannend.’ – Livres Hebdo

‘Aangrijpend en buitengewoon goed verteld.’ – ***** Morgunbladid


Biografie

Arnaldur Indridason (Reykjavík, 1961) is historicus en schrijver. Hij is winnaar van de Martin Beck Award (voor de beste thriller in Noord-Europa) en de CWA Gold Dagger Award (de grootste internationale prijs voor het spannende boek). Van Indridasons boeken zijn wereldwijd ruim achttien miljoen exemplaren verkocht. Ook in Nederland en Vlaanderen zijn het bestsellers. In de jaarlijkse thrillergids van Vrij Nederland kregen twee van zijn boeken het maximale aantal van vijf sterren toebedeeld.

Details

EAN :9789021473772
Auteur: 
Uitgever :Singel Uitgeverijen
Vertaler : Adriaan Faber
Publicatie datum :  06-06-2024
Uitvoering :Paperback / softback
common.Language :Nederlands
Hoogte :214 mm
Breedte :135 mm
Dikte :26 mm
Gewicht :326 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :304