Kunt u niet direct vinden wat u zoekt? Bel ons gerust, we helpen u graag. 0341-552405 De Boekverkoopers

De flat aan het einde van de wereld


Nederlands | 13-07-2023 | 320 pagina's

9789021468259

Hardback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 16,99


 De Boekverkoopers

   Bestelbaar
Tekst achterflap

Björk reist naar het einde van de wereld om voor het eerst haar oma te ontmoeten... Oma Eiland, zoals ze genoemd wordt, woont op een afgelegen eiland. Als de ferry aanmeert, valt Björk van de ene verbazing in de andere. De bleke kinderen die naar haar zwaaien hebben nog nooit een hond gezien. Er is bijna nergens wifi. Björks oma is geen schattig oud vrouwtje en iedereen op het eiland woont in hetzelfde gebouw. En waarom zijn de bewoners toch zo blij met een berg aardappels? Als ook nog blijkt dat zojuist de laatste boot van het seizoen is vertrokken, beseft Björk dat ze geen andere keuze heeft dan op het eiland te overleven... Een uniek en hartverwarmend verhaal dat werd bekroond met de Icelandic Literary Award 2020. 'De flat aan het einde van de wereld is zo'n heerlijk doorleesboek, met plottwists, met grappen en vooral met een hart.' - Edward van de Vendel 'Spannend, grappig en hartverwarmend.' - Annelies Harzing van De kinderboekentuin in de Volkskrant 'Een lekker leesboek vol verrassingen. Dat je het verhaal beleeft door de ogen van een IJslands meisje, maakt het extra leuk.' - Kidsweek 'Een eigenzinnig boek waar het predicaat 'een tikkeltje vreemd maar wel lekker' het meest recht aan doet.' - Jaapleest

Biografie

Arndís Þórarinsdóttir is een IJslandse kinderboekenschrijver. Ze studeerde literatuurwetenschap in IJsland en Creative writing in Londen. Voordat ze fulltime ging schrijven, was ze meer dan tien jaar afdelingshoofd van een bibliotheek. Ze woont en werkt in Reykjavik.

Hulda Sigrún Bjarnadóttir studeerde psychologie in IJsland en Kopenhagen. Dit is haar eerste boek in het IJslands. Eerder verschenen van haar vier YA-romans onder haar pseudoniem Rune Michaels. Ze woont en werkt ook in Reykjavik.

Details

EAN :9789021468259
Auteur: 
Uitgever :Singel Uitgeverijen
Vertaler : Willemien Werkman
Publicatie datum :  13-07-2023
Uitvoering :Hardback
common.Language :Nederlands
Hoogte :221 mm
Breedte :145 mm
Dikte :30 mm
Gewicht :458 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :320