Kunt u niet direct vinden wat u zoekt? Bel ons gerust, we helpen u graag. 0341-552405 De BoekverkoopersHet tijdperk van de sterke man

Hoe de cultus van de leider de democratie bedreigt

EAN:  9789021341828
Publicatiedatum:   14-10-2022
Uitvoering:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  352

  Bestelbaar

Van Poetin, Trump en Bolsonaro tot Erdogan, Xi en Modi. Gideon Rachman schrijft een haarscherpe en eerste mondiale analyse van het nieuwe nationalisme.

Vanaf het begin van het nieuwe millennium, toen Vladimir Poetin de macht overnam in Rusland, zijn autoritaire leiders langzamerhand de wereldpolitiek gaan domineren. Zelfverklaarde sterke mannen zijn aan de macht gekomen in Moskou, Peking, Delhi, Boedapest, Ankara en Washington. Het zijn nationalisten en sociaal-conservatieven, met weinig tolerantie voor afwijkende meningen, minderheden en immigranten. Tegenover hun onderdanen beweren ze op te komen voor de gewone man en in het buitenland presenteren ze zich als de belichamingen van hun naties. Inmiddels opereren ze niet alleen in autoritaire politieke systemen, maar infiltreren ze ook het hart van de liberale democratie. In ‘Het tijdperk van de sterke man’ laat Gideon Rachman op indringende wijze zien hoe en waarom deze nieuwe stijl van sterk leiderschap is ontstaan. Leidt deze vorm van leiderschap automatisch tot oorlog of economische ineenstorting? En welke krachten kunnen deze sterke mannen in toom houden? Is het tij eigenlijk nog wel te keren?

Gideon Rachman (1963) is een Britse journalist. Lange tijd was hij verbonden aan de BBC en ‘The Economist’. Sinds 2006 is hij hoofdcommentator Buitenlandse Zaken van de ‘Financial Times’. In 2016 won hij de Orwell-prijs voor politieke journalistiek. In hetzelfde jaar werd hij bekroond met de Commentator Award bij de European Press Prize Awards.

  EAN: 9789021341828
  Auteur: 
  Uitgever: VBK Media
  Publicatiedatum:   14-10-2022
  Uitvoering: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 215 mm
  Breedte: 137 mm
  Dikte: 38 mm
  Gewicht: 572 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 352