You can't buy happiness, but you can buy local and that's kind of the same thing.
EAN:  9789021341750
Publicatiedatum:   23-06-2022
Uitvoering:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  224

  Bestelbaar

In Moskou dacht men wellicht dat Zelensky op de vlucht zou slaan voor het Russische leger. Maar Zelensky bleef en werd hét gezicht van het Oekraïense verzet tgen de Russische invasie. Het levensverhaal van Volodymyr Zelensky zit vol verrassende wendingen. Op zijn twintigste was de joodse jongen uit provinciestad Kryvy Rih een superster op het toneel. Op zijn dertigste stond de komiek en acteur aan het hoofd van een miljoenenbedrijf. Op zijn veertigste speelde Zelensky in de hitserie Dienaar van het volk de Oekraïense president die hij wilde worden: een outsider die ten strijde trekt tegen de corrupte politieke en zakelijke elite van zijn land.

In Zelensky beschrijft Steven Derix met Marina Shelkunova het indrukwekkende levensverhaal van een acteur die met verve de rol van president speelde, en die vervolgens, tegen wil en dank, oorlogspresident werd.

Het indrukwekkende levensverhaal van een acteur die de rol van president speelde, en vervolgens, tegen wil en dank, oorlogspresident werd.

Steven Derix is journalist voor NRC Handelsblad. Samen met collega Dolf de Groot schreef hij in 2013 ‘Bloedbroeders. De ondergang van de Rabobankploeg’, waarin de dopingfraude van Michael Boogerd werd onthuld. Van 2014 tot 2020 was hij voor NRC correspondent voor Rusland, Oekraïne en Wit-Rusland.
Marina Shelkunova studeerde journalistiek en werkte als researcher en fixer voor NRC Handelsblad en De Standaard. Na haar verhuizing naar Nederland werd ze actief voor organisaties die zich inzetten voor mensenrechten en democratisering in Rusland.

  EAN: 9789021341750
  Auteur: 
  Uitgever: VBK Media
  Publicatiedatum:   23-06-2022
  Uitvoering: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 125 mm
  Breedte: 199 mm
  Dikte: 24 mm
  Gewicht: 312 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 224