You can't buy happiness, but you can buy local and that's kind of the same thing.
EAN:  9789021340395
Publicatiedatum:   21-06-2022
Uitvoering:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  256

  Bestelbaar

Een Hollandse jongen belandt tijdens de Tweede Wereldoorlog in een klein Duits dorpje. Terwijl de wereld in brand staat, geniet hij van zijn vrijheid. Tot hij een vrouw ontmoet die alles verandert.

Adriaan is een dromerige jongen uit Schagen. Als thuis het noodlot toeslaat moet hij op jonge leeftijd van school om de kost te verdienen voor het gezin. Adriaan gaat in de leer bij fietsenmaker Tol en werkt enige jaren als knecht voor de strenggelovige bakker Berk. Wanneer de oorlog zich aandient, moet hij zich melden voor de Arbeitseinsatz in Duitsland en komt hij na een vlucht uit de trein in het slaperige dorpje Alfeld terecht. Als bakkersknecht bezorgt hij aan de overkant van de rivier brood in een kamp waar Russische dwangarbeiders werken. Terwijl de berichten uit Nederland steeds somberder worden, leidt Adriaan voor het eerst in zijn leven een haast zorgeloos bestaan. Totdat hij in het kamp een vrouw ontmoet die alles verandert. Na de oorlog keren ze samen terug naar Nederland, niet wetend dat daar Adriaans grootste gevecht wacht. ‘Genadebrood’ is het waargebeurde verhaal van een jongen die volwassen wordt in oorlogstijd en de wereld ondanks alles met compassie tegemoet treedt.

Adriaan Kuijper studeerde Franse taal- en letterkunde en is een van Nederlands bekendste reclameschrijvers. Hij won vele nationale en internationale prijzen waaronder meermaals de Nederlandse Publieksprijs de Gouden Loekie. Hij debuteerde in 2018 met de roman Anno.

  EAN: 9789021340395
  Auteur: 
  Uitgever: VBK Media
  Publicatiedatum:   21-06-2022
  Uitvoering: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 136 mm
  Breedte: 215 mm
  Dikte: 24 mm
  Gewicht: 370 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 256