Kunt u niet direct vinden wat u zoekt? Bel ons gerust, we helpen u graag. 0341-552405 De Boekverkoopers

Slimmer dan je denkt


Nederlands | 16-07-2024 | 144 pagina's

9789021040226

Hardback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 24,99


 De Boekverkoopers
Korte beschrijving/Annotatie

Knappe verhalende non-fictie over slimme dieren van Lotte Stegeman en illustrator Mark Janssen

Tekst achterflap

Lotte Stegeman en Mark Janssen (ill.), bekend van Ik voel ik voel wat jij niet ziet, duiken in Slimmer dan je denkt opnieuw in het hoofd van dieren. Deze keer gaat het niet over emoties bij dieren, maar over hoe slim ze zijn. Frans de Waal schreef het voorwoord bij dit wonderschone, grappige en ontroerende boek.

Mensen roepen altijd dat wij de slimste soort op aarde zijn. Maar het is maar net wat je onder intelligent verstaat. Een bidsprinkhaan, koekoekshommel en coyote zijn slim op heel andere manieren. Een hermelijn kan maar beter uitblinken in dansen, en een zoutwaterkrokodil in de weg naar huis vinden. In Slimmer dan je denkt zaait een hele stoet dierlijke uitblinkers twijfel over wat intelligent nou eigenlijk betekent.

Je hangt aan Lotte Stegemans lippen als bij een perfect opgebouwde documentaire. En de illustraties van Mark Janssen fenomenaal.
Boekwijzer.com over Ik voel ik voel wat jij niet ziet

Biografie

Lotte Stegeman is kinderboekenschrijver en (jeugd)journalist. Ze schreef o.a. De eenhoorn en andere fantastische dieren die ooit leefden en Groene helden van het dierenrijk. Haar boeken zijn onder meer vertaald naar het Russisch, Duits en Chinees. Lotte brengt veel tijd door in de Amerikaanse natuur, waar ze beren, coyotes, slangen en andere wilde dieren tegenkomt.

Mark Janssen studeerde aan de Academie Beeldende Kunsten in Maastricht. Na zijn studie ging hij fulltime als illustrator aan de slag. Inmiddels heeft hij honderden boeken geïllustreerd, waaronder zijn eigen prentenboeken. In 2021 maakte hij het Prentenboek van de Kinderboekenweek.

Details

EAN :9789021040226
Auteur: 
Uitgever :Luitingh-Sijthoff B.V., Uitgeverij
Publicatie datum :  16-07-2024
Uitvoering :Hardback
common.Language :Nederlands
Hoogte :288 mm
Breedte :227 mm
Dikte :19 mm
Gewicht :934 gr
Status :Nog niet beschikbaar
Aantal pagina's :144