Kunt u niet direct vinden wat u zoekt? Bel ons gerust, we helpen u graag. 0341-552405 De Boekverkoopers

Kermiskind


Nederlands | 28-05-2024 | 128 pagina's

9789000390557

Hardback


  Bekijk inkijkexemplaar

€ 16,99


 De Boekverkoopers

   Bestelbaar
Tekst achterflap

De nieuwe Vriens over een reizend theater

Rosa reist samen met haar familie het land door om op kermissen in theatervoorstellingen te spelen. Maar eigenlijk vindt Rosa toneelspelen verschrikkelijk. Als kleuter moest ze al meedoen en stond ze te huilen op het podium. Nu ze ouder is, speelt ze braaf haar rolletjes, maar ze zou liever bij de draaimolen helpen of achter de kassa zitten. Gelukkig heeft Rosa Teunis, de zeventienjarige jongen die de sterren van de hemel speelt in hun toneelstukken, vooral in de vrouwenrollen. Met hem sluit ze een dierbare vriendschap en ze komt erachter dat hij een groot geheim heeft.

Maar dan krijgt Rosa's vader een ongeluk. Oom Gerrit neemt de leiding over en gedraagt zich als een tiran. Wanneer hij Teunis wil ontslaan, komt Rosa met haar vriend in actie. Zo ontdekt Rosa dat ze toch meer voelt voor het theater dan ze wil toegeven. Lukt het Rosa en Teunis om oom Gerrit te stoppen?

Kermiskind is het nieuwe kinderboek van Jacques Vriens voor kinderen vanaf 10 jaar. Een prachtig historisch verhaal over een reizend theatergezelschap dat zich afspeelt op een kermis rond 1920. Als geen ander weet meesterverteller Jacques Vriens de geschiedenis van de jaren 20 tot leven te brengen voor de jonge lezer.
 

Biografie

Jacques Vriens (1946) wilde als kind toneelspeler, schrijver of schoolmeester worden. Hij werd het uiteindelijk allemaal. Tegenwoordig staat hij niet meer voor de klas, maar toneelspelen en schrijven doet hij nog altijd graag. Vriens is onder meer bekend van zijn verhalen over Tommie en Lotje, zijn schoolromans, zijn historische boeken, de series over De Bende van De Korenwolf en De Kinderen van het Kattenpleintje. Hij heeft veel prijzen in de wacht gesleept, zoals meerdere Griffels, de Archeon Thea Beckmanprijs en de Prijs van de Nederlandse Kinderjury. Zijn boeken Achtste-groepers huilen niet en Oorlogsgeheimen zijn verfilmd en alle twee bekroond met een Gouden Kalf. Van Tien torens diep werd een tv-serie gemaakt. In de afgelopen 40 jaar werden ruim 4 miljoen boeken van Jacques Vriens verkocht. Jacques Vriens woont in Limburg met zijn vrouw Thérèse. Samen hebben ze twee zoons en drie kleinkinderen.

Details

EAN :9789000390557
Auteur: 
Uitgever :Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum
Publicatie datum :  28-05-2024
Uitvoering :Hardback
common.Language :Nederlands
Hoogte :221 mm
Breedte :146 mm
Dikte :18 mm
Gewicht :308 gr
Status : Bestelbaar
Aantal pagina's :128
Keywords :  1920;achtste-groepers huilen niet;avontuur;brugklas;geschiedenis;groep 7;groep 8;historisch;jacques vriens;jaren 20;kermis;kinderboek;oorlogsgeheimen;theater;theatergezelschap;toneel;vanaf 10 jaar