Kunt u niet direct vinden wat u zoekt? Bel ons gerust, we helpen u graag. 0341-552405 De Boekverkoopers
EAN:  9789000385225
Publicatiedatum:   08-12-2022
Uitvoering:  Hardback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  288

  Bestelbaar

Een fascinerende reis door de rijke wereld van geuren

Zonder geuren zou er geen leven zijn: planten gebruiken geuren voor het lokken van bestuivers, dieren gebruiken ze bij het paren. Geur beïnvloedt ons bewustzijn, maakt ons alerter, roept herinneringen op en maakt emoties bij ons los. Het is dan ook geen wonder dat parfums en specerijen al sinds mensenheugenis tot de belangrijkste handelsproducten ter wereld behoren.

In De atlas van geur voert Ari Turunen ons mee naar verschillende continenten en koppelt hij geuren aan een verzameling van wetenswaardigheden uit de geschiedenis, mythologie, literatuur, beeldende kunst, etymologie en scheikunde. Het resultaat is een fantastisch geschreven en prachtig vormgegeven boek dat laat zien hoe belangrijk geuren in ons leven zijn.

Ari Turunen studeerde Sociologie aan de University of Jyväskylä in Finland. Hij maakte diverse radioprogramma’s en schreef verschillende boeken vanuit sociaalwetenschappelijk perspectief over cultuurhistorische thema’s. Eerder verscheen van hem Weet je wel wie ik ben? De geschiedenis van de arrogantie.

Ari Turunen studeerde Sociologie aan de University of Jyväskylä in Finland. Hij maakte diverse radioprogramma’s en schreef verschillende boeken vanuit sociaalwetenschappelijk perspectief over cultuurhistorische thema’s. Eerder verscheen van hem Weet je wel wie ik ben? De geschiedenis van de arrogantie. (© Foto: Sara Lehtomaa)

  EAN: 9789000385225
  Auteur: 
  Uitgever: Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum
  Vertaler:  Anton Havelaar
  Publicatiedatum:   08-12-2022
  Uitvoering: Hardback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 246 mm
  Breedte: 177 mm
  Dikte: 27 mm
  Gewicht: 896 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 288
  Keywords:   etymologie;geschiedenis van geur;geuren;geurtjes;mythen;neus;reuk;scheikunde