You can't buy happiness, but you can buy local and that's kind of the same thing.Het gezicht van de Eerste Wereldoorlog

De strijd van een plastisch chirurg en zijn soldaten

EAN:  9789000382170
Publicatiedatum:   23-06-2022
Uitvoering:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  336

  Bestelbaar

Het bijzondere verhaal van de grondlegger van de plastische chirurgie in de Eerste Wereldoorlog

'Een vlot leesbare mix van persoonlijke verhalen en ontwikkelingen in de geneeskunde.' ●●●● NRC

In Het gezicht van de Eerste Wereldoorlog vertelt historicus Lindsey Fitzharris het buitengewone verhaal van de baanbrekende chirurg Harold Gillies, die in de Eerste Wereldoorlog de verwonde gezichten van soldaten behandelde en daarmee de eerste stappen richting de moderne plastische chirurgie zette.

De uitvinding van het machinegeweer veroorzaakte grootschalige bloedbaden waarbij duizenden soldaten gezichtsletsel opliepen. In een tijd waarin iemand met een verminkt gezicht als monster werd gezien, gaf Gillies mensen niet alleen hun gezicht terug, maar ook hun identiteit. Fitzharris wisselt Gillies' chirurgische innovaties af met de aangrijpende verhalen van soldaten. Het resultaat is een fascinerende geschiedenis van een meedogenloze oorlog waarin de verschrikkingen van de Eerste Wereldoorlog en de kunst van de geneeskunde centraal staan.

Over Het gezicht van de Eerste Wereldoorlog:
'Fitzharris combineert kennis van zaken met een soepele schrijfstijl. Ze beperkt zich niet tot de wederwaardigheden in het ziekenhuis zelf, maar laat ook zien hoe lang en pijnlijk de weg daarnaartoe vaak was.' Trouw

'Meeslepend. Tragisch. Hartverscheurend. [...] Lindsey Fitzharris’ boek is een schot in de roos.' Erik Larson

'Een buitengewoon verhaal over een bijzondere man wiens werk, doorzettingsvermogen en vaardigheid ontelbare levens heeft gered.' Peter Frankopan

Dr. Lindsey Fitzharris is medisch historicus en auteur. Ze is de oprichter van de website The Chirurgeon’s Apprentice, en maker van de YouTube-serie Under the Knife. Daarnaast schrijft ze voor onder andere The Guardian, New Scientist en The Wall Street Journal. Eerder verscheen van haar het prijswinnende boek De kunst van het snijden.

Dr. Lindsey Fitzharris is medisch historicus en auteur. Ze is de oprichter van de website The Chirurgeon’s Apprentice, en maker van de YouTube-serie Under the Knife. Daarnaast schrijft ze voor onder andere The Guardian, New Scientist en The Wall Street Journal. Eerder verscheen van haar het prijswinnende boek De kunst van het snijden. (© foto: Estelle Paranque)

  EAN: 9789000382170
  Auteur: 
  Uitgever: Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum
  Vertaler:  Conny Sykora
  Publicatiedatum:   23-06-2022
  Uitvoering: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 142 mm
  Breedte: 217 mm
  Dikte: 32 mm
  Gewicht: 514 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 336
  Keywords:   eerste wereldoorlog;europa;kunst van het snijden;loopgraven;oorlog;plastische chirurgie;woi