Kunt u niet direct vinden wat u zoekt? Bel ons gerust, we helpen u graag. 0341-552405 De Boekverkoopers
EAN:  9789000381371
Publicatiedatum:   08-04-2022
Uitvoering:  Hardback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  336

  Bestelbaar

Een betoverende nieuwe jeugdroman van Sanne Rooseboom

De week waarin Mot een duikboot vond, begon redelijk normaal. Saai zelfs. Dat was niet zo gek. Er moest heel wat gebeuren voordat ze haar grote vondst zou doen. Ze had nog niet eens een magneet.

Mot heet eigenlijk Vlinder. Maar zo noemt alleen haar moeder haar nog. Die wil het liefst een opgeruimd, luchtig kind in een jurkje. Mot is zo niet. Mot houdt van zwarte kleren en van de oude, rommelige stad waarin ze opgroeit. Uit opstandigheid koopt ze van haar spaargeld een magneet om mee te vissen in het oude kanaal. Ze vindt een kleine, roestige duikboot. Die duikboot is het begin van een groots avontuur, waarbij Mot de punk-acrobaten van De Werf ontmoet, ze het tegen een machtige miljardair opneemt en ze haar moeder beter leert kennen.

Mot en de metaalvissers is een origineel en betoverend verhaal, dat zich nét niet in onze wereld afspeelt. Over de rafelrandjes van een stad, over jezelf kunnen zijn en over roest. Heel veel roest.

'Een goed doortimmerd, fantasierijk avonturenverhaal.' Joukje Akveld in Het Parool

Sanne Rooseboom (1979) studeerde internationale betrekkingen en ging daarna aan het werk als journalist in Nederland en Groot-Brittannië. In 2016 debuteerde ze als kinderboekenschrijver met haar boek Jippie! Een humeurig sprookje, gevolgd door de succesvolle serie Het Ministerie van Oplossingen. Ze woont en werkt in Rotterdam.

  EAN: 9789000381371
  Auteur: 
  Uitgever: Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum
  Publicatiedatum:   08-04-2022
  Uitvoering: Hardback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 236 mm
  Breedte: 159 mm
  Dikte: 34 mm
  Gewicht: 689 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 336
  Keywords:   acrobatiek;avontuur;duikboot;duikboten;jippie!;macht;ministerie van oplossingen;onder water;onderzeeër;ontdekkingsreis;sanne rooseboom;sophie pluim;spannend;stad;steampunk;zelf lezen vanaf 9 jaar