You can't buy happiness, but you can buy local and that's kind of the same thing.
EAN:  9789000378852
Publicatiedatum:   24-08-2021
Uitvoering:  Hardback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  208

  Bestelbaar

Een origineel historisch verhaal van Arend van Dam

In 1621 komt Amalia van Solms, een arme gravin uit het hof van de koningin van Bohemen, bij toeval in Nederland terecht. Ze kan haar geluk niet op als ze ten huwelijk gevraagd wordt door Frederik Hendrik van Oranje-Nassau. Niet alleen is haar leven in armoede voorbij, haar nieuwe leven als prinses past haar perfect.

Algauw schudt Amalia het stadhouderlijk hof wakker. Ze laat paleizen bouwen, legt een grote kunstverzameling aan en ontvangt belangrijke buitenlandse gasten. En ze begint aan haar grootste levenswerk: het regelen van de huwelijken van haar kinderen, in de hoop dat zij nooit de armoede zullen meemaken die ze zelf ooit heeft gekend.

In De droom van Amalia beschrijft Arend van Dam in 40 meeslepende, filmische scènes het verhaal van een vrouw die precies weet wie ze is: een echte prinses. Met sprookjesachtige illustraties van Marijke Klompmaker.

Arend van Dam debuteerde 1989 met het Pietenboek. Sindsdien heeft hij meer dan honderd kinderboeken geschreven. Als geen ander verwoordt hij maatschappelijke thema’s door middel van spannende, leerzame verhalen voor kinderen. Samen met illustrator Alex de Wolf boekte hij veel succes met de bekende serie voorleesbundels, waarvan het eerste deel, Lang geleden… bekroond werd met een Zilveren Griffel. Na het succes van de Lang geleden-serie volgde de geliefde AVI-serie Zelf lezen met Lang geleden… In 2018 verscheen het met de Archeon Thea Beckmanprijs en een Zilveren Griffel bekroonde De reis van Syntax Bosselman. In 2020 schrijft Arend van Dam het Kinderboekenweekgeschenk, met als thema 'En toen?'.

  EAN: 9789000378852
  Auteur: 
  Uitgever: Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum
  Publicatiedatum:   24-08-2021
  Uitvoering: Hardback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 157 mm
  Breedte: 238 mm
  Dikte: 22 mm
  Gewicht: 572 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 208
  Keywords:   amalia;amalia von solms;arend van dam;geschiedenis;iemand in het bijzonder;kinderboekenweek 2020;kinderboekenweekgeschenk;koningshuis;lang geleden;leesboek;marijke klompmaker;sterke vrouw;voorlezen vanaf 9 jaar;waargebeurd;zelf lezen vanaf 10 jaar