You can't buy happiness, but you can buy local and that's kind of the same thing.
EAN:  9789000375516
Publicatiedatum:   27-10-2021
Uitvoering:  Hardback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  256

  Bestelbaar

De onthullende biografie van alleskunner Jos Brink

'Openhartig, zorgvuldig en vermakelijk.' Joop van den Ende

Jos Brink kuste koningin Juliana voor het oog van tv-kijkend Nederland. Naar Wedden Dat…? keken op het hoogtepunt 14 miljoen mensen. Met zijn musicals en cabaretvoorstellingen trok hij volle zalen. Hij schreef, schilderde, preekte. En hij maakte, voor die tijd ongebruikelijk, geen geheim van zijn relatie met Frank Sanders.

'Met Jos Brink. Vindt u mij een viespeuk? Nee? Dan is uw zoon het ook niet.' Zo hielp hij een jonge homo die moeite had uit de kast te komen; de ouders verbouwereerd achterlatend.

Deze biografie doet recht aan Brinks enorme betekenis voor de cultuur en voor de positie van homo's, zonder blind te zijn voor de minder mooie kanten van een van Nederlands bekendste televisiepersoonlijkheden.

Over het boek Jos Brink:
'Tom van den Oetelaar schreef de biografie die bij de status van Jos Brink past: openhartig, zorgvuldig, vermakelijk én met veel aandacht voor Jos' ongelooflijke talenten.' Joop van den Ende

'Het is een mooi boek. Mensen die geïnteresseerd zijn in Jos en die 'm net zo missen als ik, zouden het moeten lezen.' Evert Santegoeds, Shownieuws

'Onthullende biografie belicht de onbekende kanten van overleden tv-ster.' De Telegraaf

'Een spannend inkijkje in de vaderlandse tv- en theaterwereld.' de Volkskrant

'Mooi en openhartig boek over een prachtig mens.' MAX Magazine

Tom van den Oetelaar is gespecialiseerd in tv- en theatergeschiedenis. Daarnaast is hij verslaggever en presentator bij Omroep Brabant. Van 2011 tot 2013 schreef hij de commentaarteksten voor het Eurovisie Songfestival. Met zijn documentaire over showmaster Willem Ruis won hij de RVU Radioprijs. Als kind bewonderde Van den Oetelaar Jos Brink. Via zijn werk leerde hij hem later persoonlijk kennen en bouwde met hem een band op.

  EAN: 9789000375516
  Auteur: 
  Uitgever: Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum
  Publicatiedatum:   27-10-2021
  Uitvoering: Hardback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 149 mm
  Breedte: 222 mm
  Dikte: 30 mm
  Gewicht: 538 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 256
  Keywords:   homoseksualiteit;joop van den ende;wedden dat