EAN:  9789000374984
Publicatiedatum:   26-11-2020
Uitvoering:  Hardback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  240

  Bestelbaar

ook los te lezen

Sanne Rooseboom (1979) studeerde internationale betrekkingen met een specialisatie in mensenrechten aan de universiteiten van Amsterdam en Sussex. Ze werkte als journalist voor de krant en werd schrijfster van kinderboeken. Ze woont in Rotterdam met haar man en kinderen. In 2015 debuteerde Sanne met haar boek Jippie! Een humeurig sprookje.

Het Ministerie van Oplossingen is terug!

We helpen iedereen, niet alleen wie we aardig vinden. Dat is een van de strenge regels van het eeuwenoude Ministerie van Oplossingen, dat anoniem de problemen van andere mensen oplost. In de praktijk valt die regel de elfjarige Nina niet mee. Want het Ministerie probeert de problemen van Ralf op te lossen, een jongen die altijd zó kwaad en onaardig doet, dat Nina hem helemaal niet wíl helpen.
Maar Ralf is ook een jongen die het ontzettend zwaar heeft door de moeizame scheiding van zijn ouders. Het gaat steeds slechter op school, hij slaat kinderen op het voetbalveld en de enige vriend die hij nog heeft, wil dat hij dingen gaat stelen. De andere leden van het Ministerie, Alfa, Ruben, Kai, de oude dames Vis en Tirza, vinden dat ze iets voor hem moeten doen. En Nina? Nina doet mee. Met tegenzin. 

Het Ministerie van Oplossingen staat voor misschien wel het lastigste probleem tot nu toe: hoe help je iemand die je eigenlijk helemaal niet aardig vindt?

Lees de hele serie!

Het Ministerie van Oplossingen en de verdwenen Van Gogh
Het Ministerie van Oplossingen en het veel te volle huis
Het Ministerie van Oplossingen en de Zilverjongen

  EAN: 9789000374984
  Auteur: 
  Uitgever: Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum
  Publicatiedatum:   26-11-2020
  Uitvoering: Hardback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 148 mm
  Breedte: 223 mm
  Dikte: 29 mm
  Gewicht: 468 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 240
  Collection:   Het Ministerie van Oplossingen
  Keywords:   alfa;los te lezen;mark janssen;mevrouw vis;ministerie van oplossingen;nina;pesten;ruben;sanne rooseboom;serie;vanaf 10 jaar;voorlezen;zelf lezen