Kunt u niet direct vinden wat u zoekt? Bel ons gerust, we helpen u graag. 0341-552405 De Boekverkoopers
EAN:  9789000373611
Publicatiedatum:   21-04-2023
Uitvoering:  Hardback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  240

  Bestelbaar

Een ontroerende jeugdroman over vastzitten in je eigen hoofd

Iedereen heeft wel een reden waarom hij doet zoals hij doet. Bij Erie is die reden een stoornis. Tenminste, dat zegt haar therapeut. Erie háát dat woord. Het klinkt alsof je gestoord bent. Nu gaat ze niet meer naar school, want in haar veilige huis midden in het bos zijn geen klasgenoten, geen prikkels, geen stress… en dus ook geen stoornis. Probleem opgelost!

Erie besluit zelf te onderzoeken waarom mensen doen wat ze doen. En de perfecte plek daarvoor is De Vliegenzwam. Een huisjespark in het bos. Daar ontmoet ze Bas. Wat doet hij nou in het bos, in zijn rolstoel? Waarom doet hij zo aardig? Net als Erie denkt dat ze de antwoorden heeft, blijkt Bas een heel andere reden te hebben. Een die haar leven helemaal op z’n kop zet…

Struikmeisje is een ontroerende jeugdroman over vriendschap, vastzitten in je eigen hoofd en alle dingen die je niet op school kunt leren. Om zelf te lezen vanaf 9 jaar.

Tineke Honingh is schrijver en stripscenariomaker. Ze schrijft korte verhalen voor magazines, scenario’s voor strips, feuilletons voor internet en is de auteur van onder meer de lovend onthaalde jeugdromans Het (on)gewone verhaal van Bo (en Tom) en Elke dag broerdag, dat werd uitgekozen als thematitel voor de Kinderboekenweek 2022. Voor haar graphic novel-serie Chip & Bos sloeg ze de handen ineen met cartoonist Anne Stalinski. Tineke heeft twee kinderen, twee katten en één man.

  EAN: 9789000373611
  Auteur: 
  Uitgever: Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum
  Publicatiedatum:   21-04-2023
  Uitvoering: Hardback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 222 mm
  Breedte: 147 mm
  Dikte: 26 mm
  Gewicht: 472 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 240
  Keywords:   anders zijn;anders zijn maar erbij willen horen;anna woltz;autisme;briefjes voor pelle;elke dag broerdag;enne koens;jacques vriens;jeugdroman;psychiatrie;rolstoel;thematitel kinderboekenweek 2022;tineke honingh;vriendschap;zelf lezen vanaf 9 jaar