You can't buy happiness, but you can buy local and that's kind of the same thing.
EAN:  9789000368969
Publicatiedatum:   25-10-2019
Uitvoering:  Hardback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  176

  Bestelbaar

Een ontroerende roman over vijf broers die alles op alles zetten om hun gezin bij elkaar te houden 

Voor Noa, Robbe, Kees, Dook en kleuter Tibbe is het elke dag broerdag. Ze zijn onafscheidelijk en het maakt ze helemaal niets uit dat ze niet allemaal dezelfde ouders hebben. Samen bouwen ze hutten en ravotten ze in het bos – en als een van hen in de problemen zit, kan hij rekenen op de rest. Ze horen bij elkaar, wat er ook gebeurt.

Als Noa op een dag een paarse envelop ziet liggen met de naam van een advocaat erop, roept hij een broeralarm uit. Met z’n vijven gaan ze op zoek naar de brief, waarin ze woorden lezen die ze niet helemaal begrijpen, maar waarvan ze weten dat ze slecht nieuws betekenen: omgangsregeling, nieuwe woonsituatie, voogdij, ouderschapsplan… De vijf jongens besluiten dat ze niet zonder elkaar kunnen, maar wél zonder ouders. Samen lopen ze weg, het bos in, in de hoop dat ze zo bij elkaar kunnen blijven. Daar buiten in het bos, tussen de reeën, buizerds en insecten ontdekken ze wat ze echt aan elkaar hebben. Dat je soms niet alles aan elkaar kunt vertellen. En, uiteindelijk, de waarheid over de paarse envelop. 

Elke dag broerdag is een ijzersterke nieuwe roman voor kinderen vanaf negen jaar van de auteur van Het (on)gewone verhaal van Bo (en Tom). Perfect voor de fans van Anna Woltz, Enne Koens en Jacques Vriens.

'Honingh schrijft vaardig en levert frisse, levensechte dialogen. Een schrijfster om in de gaten te houden.' Bas Maliepaard, Trouw

'Met dit derde boek lost Tineke Honingh de belofte van veelbelovend auteur ruimschoots in.' Kinderboekenpraatjes.nl

 

Tineke Honingh is schrijver en stripscenariomaker. Ze schrijft korte verhalen voor magazines, scenario's voor een strip, een feuilleton voor internet of een uitgebreid verhaal dat in een boek terechtkomt, zoals de lovend onthaalde jeugdromans 'Het (on)gewone verhaal van Bo (en Tom)' en 'Elke dag broerdag'. Voor haar graphic novel 'Chip & Bos - Roborangers!' sloeg ze de handen ineen met cartoonist Anne Stalinski. Tineke heeft twee kinderen, twee katten en één man. 

  EAN: 9789000368969
  Auteur: 
  Uitgever: Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum
  Publicatiedatum:   25-10-2019
  Uitvoering: Hardback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 146 mm
  Breedte: 222 mm
  Dikte: 23 mm
  Gewicht: 377 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 176
  Keywords:   anna woltz;avontuur;bos;broers;enne koens;grappig;jacques vriens;leesboek;natuur;ontroerend;samengesteld gezin;scheiden;scheiding;tineke honingh;vriendschap;weglopen;zelf lezen vanaf 9 jaar