De heldere eenvoud van dementie

Helpen zonder jezelf te verliezen

EAN:  9789000367160
Publicatiedatum:   17-04-2019
Uitvoering:  Paperback / softback
Taal:   Nederlands
Hoogte:  141 mm
Breedte:  215 mm
Dikte:  19 mm
Gewicht:  292 gr
Aantal bladzijden:  192

  Bestelbaar | ma-do voor 16:00 > volgende dag bij RW ( vr > ma | za > di )

Huub Buijssen (1963) is psychogerontoloog, gezondheidszorgpsycholoog en klinisch psycholoog. Hij heeft meer dan veertig boeken geschreven waaronder De magische wereld van Alzheimer, De heldere eenvoud van dementie en Ik zie het weer zitten. Zijn boeken zijn vertaald in het Duits, Deens, Zweeds, Pools en Tsjechisch.

‘De auteur geeft op heldere wijze voorlichting over dementie.’ Nederlands Tijdschrift voor Psychiatrie
‘Als u het gelezen hebt, kunt u erop rekenen dat door uw enthousiasme velen het van u willen lenen.’ Medisch Contact

Leven met iemand met dementie is meestal niet gemakkelijk. Het gedrag dat hij of zij vertoont, is voor de omgeving vaak raadselachtig. Hij stelt voortdurend dezelfde vragen, maar weet wel goed de weg in het verre verleden. Hij wil naar huis terwijl hij thuis is; vergeet alles maar klaagt zelden over vergeetachtigheid, enzovoort. Wat de naaste omgeving het meest verwart, is dat het gedrag de vroegere voorspelbaarheid mist. Toch zit achter het vreemde gedrag een zekere logica. Twee eenvoudige dementiewetten volstaan om het dementeringsproces te begrijpen: de gestoorde inprenting en het oprollend geheugen.

Huub Buijssen, autoriteit op het gebied van dementie, beschrijft in de geactualiseerde editie van dit boek dementie vanuit de beleving van de getroffene. Aan de hand van vele voorbeelden schetst hij de wereld van de dierbare met dementie en hij reikt de familie tips en praktische handvatten aan om met diens moeilijke gedrag om te gaan.

Huub Buijssen (1953) is psychogerontoloog en gezondheidszorgpsycholoog. Hij heeft meer dan veertig boeken geschreven, waaronder De magische wereld van Alzheimer, Als een dierbare depressief is en Ik zie het weer zitten. Zijn boeken zijn vertaald in het Engels, Duits, Deens, Zweeds, Pools, Tsjechisch en Zuid-Koreaans.

  EAN: 9789000367160
  Auteur: 
  Uitgever: Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum
  Publicatiedatum:   17-04-2019
  Uitvoering: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 141 mm
  Breedte: 215 mm
  Dikte: 19 mm
  Gewicht: 292 gr
  Voorraad: Beschikbaar
  Aantal bladzijden: 192
  Keywords:   alzheimer;communiceren;dementie;gedragsproblemen;gestoorde inprenting;gids;oorzaak dementie;oprollend geheugen;schuldgevoelens;stemmingsproblemen;tips;tips voor de familie;voorkomen dementie