Reizen naar de andere kant van de wereld

David Attenborough en The Zoo Quest

David Attenborough

EAN: 9789000366057
Publicatiedatum:  01-01-2019
Uitvoering: Paperback / softback
Taal: Nederlands
Hoogte: 150mm
Breedte: 231mm
Dikte: 37mm
Gewicht: 732gr
Aantal bladzijden: 448 b.

   Leverbaar


Sir David Attenborough op z'n best: humoristisch, warm en charmant

In 1954 kreeg David Attenborough een geweldig aanbod: hij mocht de wereld rond om zeldzame en moeilijk te vangen dieren te vinden voor de collectie van de dierentuin in Londen en om deze expedities voor de BBC te filmen. Het tv-programma Zoo Quest was niet alleen een begin van een opmerkelijke carrière, maar veranderde ook voorgoed de manier waarop we naar de natuur keken.

Na het succes van de Zoo Quest-expedities reist de jonge David Attenborough naar andere delen van de wereld, zoals Madagascar en Australië. Attenborough en zijn team gaan niet alleen op zoek naar zeldzame diersoorten, maar proberen ook de manier van leven van de verschillende stammen in deze gebieden vast te leggen. Een manier van leven die nog nooit eerder getoond werd aan het grote publiek.

Van landduikers op Pinkstereiland tot het zingen en dansen van verschillende stammen in de hooglanden van Nieuw-Guinea. Van een koninklijke ceremonie in Tonga tot de kunst van het Noordelijk Territorium in Australië. Onderweg stuit Attenborough op paradijsvogels, kameleons, maki’s, sifaka’s en nog veel meer unieke dieren. Het zijn reizen die alleen Attenborough kan maken.

  EAN :9789000366057
  Auteur : David Attenborough
  Uitgever :Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum
  Publicatiedatum :  01-01-2019
  Uitvoering :Paperback / softback
  Taal :Nederlands
  Hoogte :150mm
  Breedte :231mm
  Dikte :37mm
  Gewicht :732gr
  Voorraad :Beschikbaar
  Aantal bladzijden :448 b.
  Keywords :  ad;bbc;biografie;biologie;bioloog;boekenweek;dieren;documentaire;earth blue;humberto tan;loretta schrijver;natuur;natuur daar horen we bij;natuurdocumentaire;nrc;ontdekken;parool;planet earth;rtl late night;thom hoffman;trouw;volkskrant;zoo quest