Kunt u niet direct vinden wat u zoekt? Bel ons gerust, we helpen u graag. 0341-552405 De Boekverkoopers
ISBN:  9789000364930
Publicatiedatum:   23-09-2019
Uitvoering:  Hardback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  184

  Bestelbaar

In zijn laatste boek geeft Gorbatsjov zijn visie op de 21e eeuw en de politieke situatie op het wereldtoneel

Dertig jaar nadat het verscheurende conflict tussen Oost en West ten einde kwam, wordt de wereldvrede opnieuw aan het wankelen gebracht. Amerika heeft zich teruggetrokken uit het ontwapeningsverdrag met Rusland, de Europese Unie valt uit elkaar terwijl China aan een onvoorziene opmars bezig is, en wereldwijd worden vrijheid en zelfbeschikking bedreigd door een golf van nationalisme en radicale ideologieën.

Met het oog op deze alarmerende wereldwijde werkelijkheid waarschuwt Michail Gorbatsjov ons voor de potentieel catastrofale gevolgen hiervan. Gorbatsjov, winnaar van de Nobelprijs voor de Vrede in 1990 voor zijn rol in het beëindigen van de Koude Oorlog, vreest voor een nieuwe, allesvernietigende oorlog als gevolg van het falen van de politieke leiders in het vinden van internationale oplossingen. In zijn betoog legt hij de nadruk op de grote uitdagingen waartegenover de wereld nu staat, zoals de inperking van de democratie en de opkomst van populisten, en vestigt hij zijn hoop op dialoog en verzoening.

Wat er op het spel staat is een cruciale boodschap van een man die weet wat het is om op het wereldtoneel een inspirerend pleidooi te houden voor leiderschap en internationale samenwerking.

Michail Gorbatsjov (1931-2022) was secretaris-generaal van de Communistische Partij van de Sovjet-Unie en was later president van de Sovjet-Unie. Hij speelde een cruciale rol in de Duitse eenwording en de wereldvrede, waarvoor hij in 1990 de Nobelprijs voor de Vrede ontving. 

Michail Gorbatsjov (1931) is voormalig secretaris-generaal van de Communistische Partij van de Sovjet-Unie en was later president van de Sovjet-Unie. Hij speelde een cruciale rol in de Duitse eenwording en het einde van de Koude Oorlog, waarvoor hij in 1990 de Nobelprijs voor de Vrede ontving.

  ISBN: 9789000364930
  Auteur: 
  Uitgever: Uitgeverij Unieboek | Het Spectrum
  Vertaler:  Gretske de Haan
  Publicatiedatum:   23-09-2019
  Uitvoering: Hardback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 222 mm
  Breedte: 148 mm
  Dikte: 24 mm
  Gewicht: 410 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 184
  Keywords:   democratie;derde wereldoorlog;europese unie;koude oorlog;nationalisme;nobelprijs;populisme;rusland;sovjet-unie;wereldpolitiek