Kunt u niet direct vinden wat u zoekt? Bel ons gerust, we helpen u graag. 0341-552405 De Boekverkoopers

Paramaribo


Nederlands | 09-04-2021 | 288 pages

9789464040487

Hardback


  Lees hier de eerste pagina``s....

€ 34,99

  Toevoegen aan winkelwagen
 De Boekverkoopers

   Bestelbaar




Tekst achterflap

Vraag iemand naar zijn favoriete Surinaamse gerecht en aan de hand van zijn antwoord kun je herleiden hoe goed hij is ingevoerd in de Surinaamse keuken. Is het antwoord roti kip of bami/nasi, dan durf ik te zeggen dat we te maken hebben met een beginner. Een gevorderd eter van de Surinaamse keuken zal een genuanceerd antwoord geven: 'Heb je even? Voor mijn saoto, telo, saté en dawet ga ik naar de Javaan, voor mijn bara en roti ga ik naar de Hindoestaan, voor mijn rijst met kip en kousenband, maispap en moksi ga ik naar de Creool en voor de pom - zucht - daarvoor moet ik naar mijn buurman, want zoals zijn oma die maakt, maakt niemand hem.'

Precies over déze smeltkroes gaat dit boek. Culinair ontdekker Judith Cyrus gaat in dit boek terug naar haar Surinaamse roots. Ze toont je hoe de diversiteit van de bevolking zich vertaald heeft in een veelzijdige Surinaamse keuken met bekende gerechten als saotosoep, pom en moksâleysi, maar ook minder bekende gerechten als gritbâna met tomtom, sopropo, hêrhêri en Surinaamse erwtensoep.

Biografie

Culinair ontdekker Judith Cyrus is geboren in Paramaribo en getogen in Koog aan de Zaan. Haar moeder (Oma Kate) heeft haar opgevoed met traditionele Surinaamse gerechten als pom, bakkeljauw en moksi alesie, maar ook met oesters, asperges en een goed glas wijn. Haar culinaire ontdekkingsreis heeft haar de laatste jaren gevoerd naar stages bij Nopi van Ottolenghi, bbq bij Jeroen Hazenbroek en sambals maken bij Agus Hermawan. Via haar culinaire activiteiten (kookboeken, workshops, columns, catering en proeverijen) wil Judith een bijdrage leveren aan begrip voor en verbinding tussen verschillende culturen. Judith leidt De Buitenvrouw, haar lunchroom in Amsterdam en maakte eerder het succesvolle kookboek Paramaribo.

Details

ISBN :9789464040487
Auteur: 
Uitgever :Park Uitgevers
Publicatiedatum :  09-04-2021
Uitvoering :Hardback
Taal :Nederlands
Hoogte :277 mm
Breedte :204 mm
Dikte :27 mm
Gewicht :1421 gr
Voorraad : Bestelbaar
Aantal bladzijden :288