You can't buy happiness, but you can buy local and that's kind of the same thing.
EAN:  9789051946000
Publicatiedatum:   24-11-2020
Uitvoering:  Hardback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  1368

  Bestelbaar

JUBILEUMEDITIE Het was een historische gebeurtenis in 1995, dit jaar dus 25 jaar geleden; de verschijning van Jonathan Israels De Republiek. Dat een buitenlander zo’n boek kon schrijven over onze geschiedenis! Gerenommeerde Nederlandse historici kwamen woorden tekort. “Een magnifiek boek.” (E.H. Kossmann) “Een ongeëvenaard meesterwerk.” (W.W. Mijnhardt) “Een boek van klasse.” (A.Th. van Deursen) “Een prachtig en magistraal boek.” (P.W. Klein)
De Republiek 1477-1806 geeft een onvoorstelbaar compleet en levendig beeld van de geschiedenis van de Nederlandse Republiek. De Bourgondiërs, de Habsburgers, het begin van de Reformatie en Renaissance, Alva, De Opstand, de Republiek als wereldmacht, tachtig jaar oorlog, de VOC, regenten en armenzorg, tolerantie en onderdrukking, het Twaalfjarig Bestand, Oldenbarnevelt en Maurits, de universiteiten, de kunst van de Gouden Eeuw, de stadhouderloze tijdperken, de Engelse Oorlogen, het Rampjaar, de gebroeders De Witt, de Glorieuze Revolutie, de patriotten - alles krijgt zijn plaats in dit weidse panorama.
In de vernieuwde jubileumeditie zijn alle illustraties gescreend, waar nodig vervangen, en vooral: een groot aantal is van zwart-wit naar kleur gegaan. En de prijs klapt naar beneden van 75 euro naar € 49,50. Als dat geen jubileumfeestje is!
Jonathan Israel (1946) is emeritus-hoogleraar moderne Europese geschiedenis aan het Institute for Advanced Study in Princeton, VS. Hij was eerder hoogleraar Nederlandse geschiedenis en instituties aan de Universiteit van Londen. Van zijn hand verschenen naast zijn meesterwerk over de Republiek een indrukwekkende trilogie over de Verlichting, en boeken over de Franse en Amerikaanse revoluties, Revolutionaire ideeën (2017) en Lopend vuur (2020).

Het was een historische gebeurtenis in 1995, 25 jaar geleden: de verschijning van Jonathan Israels 'De Republiek'. Dat een buitenlander zo’n boek kon schrijven over onze geschiedenis!

Jonathan Israel (1946) is emeritus-hoogleraar moderne Europese geschiedenis aan het Institute for Advanced Study in Princeton, VS. Van zijn hand verschenen ook een indrukwekkende trilogie over de Verlichting, en boeken over de Franse en Amerikaanse revoluties, 'Revolutionaire ideeën' (2017) en 'Lopend vuur' (2020)

“Een magnifiek boek.” (E.H. Kossmann) “Een ongeëvenaard meesterwerk.” (W.W. Mijnhardt) “Een boek van klasse.” (A.Th. van Deursen) “Een prachtig en magistraal boek.” (P.W. Klein)

  EAN: 9789051946000
  Auteur: 
  Uitgever: Wijnen, Uitgeverij Van
  Publicatiedatum:   24-11-2020
  Uitvoering: Hardback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 185 mm
  Breedte: 247 mm
  Dikte: 63 mm
  Gewicht: 2781 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 1368