Kunt u niet direct vinden wat u zoekt? Bel ons gerust, we helpen u graag. 0341-552405 De Boekverkoopers
ISBN:  9789048869725
Publicatiedatum:   16-08-2023
Uitvoering:  Paperback / softback
Taal:  Nederlands
Aantal bladzijden:  416

  Bestelbaar

Dit boek laat je vol verwondering opnieuw naar de wereld om je heen kijken

- GENOMINEERD VOOR DE BOOKER PRIZE 2023 -

Leigh groeide op in Rotterdam en zwom vaak in het water van de Maas, haar toevluchtsoord. Gefascineerd door de onderwaterwereld van haar jeugd, blinkt ze uit in mariene biologie en reist ze de wereld rond voor haar onderzoek. Totdat Leigh zich bij het onderzoeksteam voegt dat afdaalt naar de diepste diepte van de oceaan. Wat ze daar vinden, trekt alles in twijfel wat we weten over ons eigen begin.

Met de verwondering en eerbied die we doorgaans alleen voor de sterren bewaren, verkent Martin MacInnes de wereld. In Overgave laat hij zien - hoe ver weg we ook zijn en hoe erg we de hoop ook hebben verloren - dat we altijd zullen proberen terug te keren naar de mensen en plaatsen die we thuis noemen. MacInnes neemt je mee in een empathisch, onderzoekend verhaal over familie, ambitie en troost.


'Niemand anders schrijft zoals MacInnes, en dit magnifieke boek is zijn beste tot nu toe.' The Guardian
'Ik denk niet dat ik ooit een boek heb gelezen dat zo diepgaand en ontroerend was op elke schaal.' Karen Joy Fowler
'Een instant klassieker. Lees het en voel ontzag en verwondering.' Neel Mukherjee

Uitstekend. Martin MacInnes wordt terecht de toekomst van de Schotse literatuur genoemd. Het boek geeft niet alleen een uitgepuurd beeld van wat Leigh drijft, het koppelt daaraan ook heel wat filosofische vragen over en bezwaren tegen ons dagelijks handelen en de premissen erachter.

Martin MacInnes (1983) is een Schotse auteur. Eerder schreef hij Infinite Ground en Gathering Evidence. Hij won de Somerset Maugham Award, de Scottish Book Trust New Writers Award en de Manchester Fiction Prize. In 2021 werd hij door The Guardian/British Council uitgeroepen tot een van de tien schrijvers die de toekomst van het VK vormgeven. Overgave is zijn derde roman. Hij woont in Edinburgh.

  ISBN: 9789048869725
  Auteur: 
  Uitgever: Overamstel Uitgevers
  Vertaler:  Theo Schoemaker - Els van Enckevort
  Publicatiedatum:   16-08-2023
  Uitvoering: Paperback / softback
  Taal: Nederlands
  Hoogte: 217 mm
  Breedte: 151 mm
  Dikte: 32 mm
  Gewicht: 498 gr
  Voorraad:  Bestelbaar
  Aantal bladzijden: 416
  Keywords:   algen;ambitieus;atlantic;bacteriën;bioloog;booker;buitenaards;dementie;diepzee;driftbuien;eiland;familieroman;geul;geweld;granta;guardian;hemelvaart;huiselijk;in ascension;karen joy fowler;leven;literair;maas;marien;maritiem;misbruik;mojave;neel mukherjee;oceaan;onbekende;onderwaterwereld;onderzoek;ontdekking;planten;prize;quirky;roman;rotterdam;ruimtevaart;schots;scifi;sf;toekomst;vader;vraagstuk;zee-engte;zeebioloog;zeegeul;zonnestelsel